Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-29@11:17:35 GMT

مستاجران پشت دیوار بلند بانک‌ها

تاریخ انتشار: ۱ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۵۸۲۷۳

مستاجران پشت دیوار بلند بانک‌ها

مقاومت بانک‌ها در مقابل مستاجران همچنان ادامه دارد و کشمکش‌ها برای ارائه وام وارد فاز جدیدی شده است. بسیاری از بانک‌ها برای پرداخت وام متوسل به بهانه‌های عجیبی شدند و در جدیدترین ترفند نبود کد واریزی را دستاویزی برای پرداخت نکردن وام اعلام می‌کنند. طی سال‌های گذشته مصوبات دولت در‌خصوص تامین منابع مالی برای عامه مردم و واحد‌های تولیدی همواره با مقاومت بانک‌‎ها همراه شده و این کج‌رفتاری بانک‌ها، اثربخشی تصمیمات دولت و مجلس را به چالش کشیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایران اکونومیست ، عمده این مقاومت مربوط به ارائه تسهیلات با نرخ مصوب دولتی است که می‌توان از وام ودیعه مسکن به‌عنوان جدیدترین مشکل میان دولت و بانک‌ها نام برد. دولت در بودجه ۱۴۰۱ پرداخت وام با نرخ سود ۱۸ درصد را تعیین کرد و این رقم برای بانک‌ها که می‌توانند منابع مالی خود را در بخش‌های دیگر اقتصاد سرمایه‌گذاری کنند و آورده بیشتری داشته باشند، چندان خوشایند نبود، اما تصمیم دولت مبنی بر پرداخت وام با نرخ ۱۳ درصد و پرداخت ۵ درصد از این سود توسط دولت، بانک‌ها را به‌شدت معترض کرد.
وام ندهید، برکنار می‌شوید
احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد دولت سیزدهم نیز با تایید کوتاهی بانک‌ها برای ارائه تسهیلات خرد می‌گوید: «بانک‌ها نباید در اعطای تسهیلات خرد کوتاهی کرده و مانع‌تراشی کنند؛ چرا که در صورت گزارش مردمی درباره کوتاهی در اعطای این وام‌ها، برخورد جدی صورت خواهد گرفت و چه بسا که چندین مدیر بانکی به‌علت تمکین نکردن به مقررات اعطای وام بدون ضامن برکنار نیز شده‌اند.» هشدار وزارت راه و شهرسازی
به‌رغم ابلاغیه‌های متعدد از سوی بانک مرکزی مبنی بر پرداخت وام ودیعه مسکن به مستاجران، بانک‌ها در توافقی نانوشته جریان پرداخت را با موانع بسیاری مواجه کردند. این اقدامات با هشدار وزارت راه و شهرسازی همراه شد. در این خصوص پروانه اصلانی، مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی می‌گوید: «بر‌اساس قانون جهش تولید، همه تسهیلات بخش مسکن از محل قانون جهش تولید که برای بخش مسکن در‌نظر گرفته شده تامین می‌شود که این مبلغ در سال گذشته ۳۶۰ هزار میلیارد تومان معادل ۲۰ درصد تسهیلات پرداختی بانک‌ها بود و امسال نیاز از همین محل ۴۰ هزار میلیارد تومان به وام ودیعه مسکن تخصیص داده شده که این تسهیلات به تفکیک بانک، استان و شعب توزیع شده و بانک مرکزی به سیستم بانکی ابلاغ کرده است.» وی ضمن هشدار به بانک‌های خاطی گفت: «سازمان امور مالیاتی سهمیه ۲۰ درصدی بانک برای پرداخت ودیعه مسکن را محاسبه می‌کند و اگر بانکی وام را پرداخت نکند مشمول مالیات می‌شود.» با وجود هشدار وزارت راه و شهرسازی، بانک‌ها همچنان بر تخلف خود تاکید دارند و گزارش‌های میدانی جام‌جم از ادامه سنگ‌اندازی بانک‌ها خبر می‌دهد.
بهانه جدید رو شد
برای بررسی آخرین وضعیت ارائه وام ودیعه مسکن، به یکی از شعب بانک‌ها در مرکز شهر مراجعه کردیم. یکی از متقاضیان وام در گفتگو با جام‌جم با بیان این‌که تمام مدارک مورد نیاز از قبیل اجاره‌نامه با کد رهگیری و دو ضامن با فیش کسر از حقوق را آماده کرده، اما با گذشت یک ماه از تشکیل پرونده، مسئول امور تسهیلات از دریافت نکردن «کد واریزی» خبر می‌دهد و می‌گوید تا زمانی که این کد به بانک ارسال نشود، نمی‌توانیم تسهیلات بانکی را پرداخت کنیم. این مستاجر در ادامه صحبت‌های خود از اتمام قرارداد و اجبار بر تخلیه مسکن نیز صحبت کرد و گفت: «برای تامین این وام از یک ماه گذشته برنامه‌ریزی و اقدامات لازم را انجام دادم، اما موعد قرارداد اجاره مسکن تمام شده و هنوز نتوانستم وام مورد‌نیاز خود را تامین کنم.»

پرداخت تسهیلات، اولویت ندارد
به منظور پیگیری پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن به چند شعبه بانک مراجعه و با متقاضیان و مدیران شعب گفتگو کردیم. یک مدیر که نخواست نامش فاش شود در گفتگو با جام‌جم با تایید تخلفات بانک‌ها عنوان کرد: «پرداخت تسهیلات به مشتریان خرد در اولویت آخر بانک‌ها قرار دارد و معمولا به‌دلیل اضافه‌برداشت بانک و کمبود منابع مالی، تامین منابع مالی برای مستاجران به‌سختی صورت می‌گیرد و معمولا مدت زمان دریافت این وام با فرض داشتن تمام شرایط، حداقل بین ۶۰ تا ۹۰ روز زمان خواهد برد.»     این وقفه سه ماهه مانند نوشدارو بعد از مرگ سهراب است و کار مستاجران را برای تامین مسکن با مشکل مواجه می‌کند و زمان پرداخت این وام نیز از مهم‌ترین پارامتر‌های اثرگذاری بر بازار اجاره‌بهاست. این وام زمانی کارایی خود را خواهد داشت که در اسرع‌وقت به سرپرست خانوار تحویل داده شود. این بازه زمانی طولانی برای ارائه تسهیلات، علاوه بر سختگیری بانک‌ها برای دریافت ضمانت، بسیاری از مستاجران را نسبت به دریافت وام بی‌میل کرده است. وعده پرداخت وام به ودیعه مسکن نیز انتظارات صاحبان خانه را برای ودیعه مسکن افزایش داده، اما در واقعیت این وام به‌راحتی به‌دست مستاجران نمی‌رسد و تنها بازار را با انتظارات تورمی مواجه کرده است. با وجود این مشکلات، دولت در اقدامی دیگر اقساط وام را کاهش و زمان پرداخت تسهیلات را بیشتر کرده است؛ این مصوبه نیز به‌معنای افزایش سختگیری بانک‌ها برای تسهیلات خواهد بود و باید منتظر بهانه‌های جدیدی از سوی بانک‌ها برای پرداخت تسهیلات باشیم.  

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: وزارت راه و شهرسازی پرداخت تسهیلات وام ودیعه مسکن بانک ها برای پرداخت منابع مالی پرداخت وام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۵۸۲۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت تسهیلات وام ها را پیگیری کنید

به گزارش سرویس شهروند خبرنگار خبرگزاری صداوسیما،  طرح ملی مسکن یکی از طرح هایی است که دولت با راه اندازی آن سعی در کمک به افراد کم درآمد جامعه برای خانه دار شدن دارد.

متن پیام شهروندخبرنگار ما:

سلام از تسهیلات مسکن ملی و تسهیلات مسکن بافت فرسوده و ودیعه مسکن بافت فرسوده خبری نیست. سامانه شرکت بازآفرینی شهری هیچ اقدامی نمی‌کند اصلا پاسخگو نیستن .ممنون میشم پیگیری بفرمایید.

دیگر خبرها

  • پرداخت بیش از ۳۴ هزار فقره تسهیلات اشتغالزایی به معرفی شدگان نهادهای حمایتی در دولت مردمی
  • تقدیر از بانک مسکن برای پرداخت تسهیلات ساخت
  • یک میلیون و۶۰۰ هزار متقاضی در صف انتظار برای دریافت وام ودیعه مسکن
  • حمایت بانک مسکن از خانواده‌ها با پرداخت بیش از ۴۴ هزار فقره تسهیلات در سال ۱۴۰۲
  • بهترین وام خرد سال ۱۴۰۳: راهنمای کامل دریافت وام برای مردم عادی
  • تشکیل هیئت ویژه نظارت در پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن
  • پرداخت تسهیلات وام مسکن را پیگیری کنید
  • پرداخت تسهیلات وام ها را پیگیری کنید
  • تشکیل هیات ویژه نظارت در پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن
  • برنامه جدید وزارت راه برای حمایت از مستاجران اعلام شد | وام ودیعه مسکن در ۱۴۰۳ افزایش می باید؟