Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند، به امید سرپناهی  همیشگی و خلاص شدن از خانه به دوشی به محض این که آموزش و پرورش خراسان‌جنوبی به فرهنگیان بدون مسکن استان اعلام کرد که می‌توانند از طریق طرح اقدام ملی مسکن و براساس تفاهم‌نامه‌ای که مابین اداره متبوعشان با اداره کل راه و شهرسازی منعقد شده بود برای مسکن ثبت‌نام کردند ۴۵۰ فرهنگی متقاضی شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما حالا بعد از گذشت یک سال متوجه شدند که باید هزینه‌های میلیونی برای ساخت این سرپناه‌ها  که به اصطلاح زمین آن رایگان است آن هم در «مهریاز»و زمین‌هایی که متعلق به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی است بپردازند.

ریزش بیش از ۳۰۰ نفری متقاضیان فرهنگی از این واحدهای مسکونی خود دلیل واضح و مبرهنی بر این است که آن‌ها از عهده پرداخت هزینه‌های میلیونی ساخت نمی‌برآیند به همین دلیل عطای آن را به لقایش بخشیده‌اند.

عده‌ای هم که باقی‌مانده‌اند بعد از این که لیست جداول پرداختی‌های میلیونی را دیدند اکثرشان فیوز پرانده شکایت به مراجع ذی‌صلاح مانند استانداری و اداره‌کل بازرسی خراسان‌جنوبی و غیره برده‌اند.

نکته جالب ماجرا اینجاست که گلایه آن‌ها برای این موضوع همزمان شد با سفر رئیس‌جمهوری و هیأت همراه به استان که حتی وزیر راه و شهرسازی هم وقتی که فهرست هزینه را دید شوکه شد و دستور پیگیری ماجرا را داد.

نکته جالب‌تر اینکه قبل از این که دادشان به مرکزنشینان برسد نمایندگان و فرهنگیان معترض گلایه به استاندار کردند که گویا این گلایه و اعتراض با این که فرهنگیان ساعت‌ها پشت در استانداری بودند به گوش استاندار نرسید و گویا استاندار هنوز از این ماجرا بی‌اطلاع است چون هنوز که هیچ خط و خبری از پیگیری مسئولان و متولیان استانی نیست و گره از کار این ۴۵۰ فرهنگی بدون خانه و کاشانه استان باز نشده است.

داستان چیست و ماجرا به کجا برمی‌گردد؟

به گزارش خبرنگار فارس از بیرجند، یکی از فرهنگیان به نمایندگی از بقیه اینطور شرح ماجرا را بیان کرد؛ سال گذشته در همین ماه‌ها یعنی مهر و آبان بود که از طریق اداره‌کل آموزش و پرورش مطلع شدیم که فرهنگیان هم می‌توانند از مسکن ملی بهره‌مند شوند که ۴۵۰ فرهنگی متقاضی بهره‌مندی از مسکن شدند اما وقتی که این لیست تحویل اداره‌کل راه و شهرسازی شد اعلام کرد که در بیرجند زمینی برای واگذاری ساخت این تعداد متقاضی را ندارد و اگر خود آموزش و پرورش زمین مازاد دارد به این امر اختصاص دهد که گویا دست آموزش و پرورش هم خالی بود.

بعد از آن قرار شد پیگیری شود که آیا بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان زمین دارد که در اختیار فرهنگیان برای ساخت قرار دهد که این نهاد هم اعلام کرد، در منطقه «مهزیار» ۱۸۷ قطعه زمین دارد که فرهنگیان می‌توانند در این نقطه خانه بسازند و صاحب سرپناه شوند.

به متقاضیان اعلام شد هر کدام خواهان احداث خانه در این نقطه هستند اعلام آمادگی کنند و به محض این که متقاضیان به ۱۸۷ نفر رسید این لیست بسته شد.

مشکل از کجا آغاز شد؟

تا این اینجای ماجرا و اینکه هر کدام از متقاضیان مانند بقیه متقاضیان طرح اقدام ملی مسکن ۴۰ میلیون تومان پیش قسط اولیه ساخت را که واریزمی کردند که به خوبی پیش رفت اما مشکل از زمانی آغاز شد که فهرست دیگر اقساط و هزینه‌های گزافی که باید پرداخت می‌کردند به آن‌ها داده شد وقتی که این هزینه‌های میلیونی دیدند و دخلشان را با خرجشان سنجیدند دیدند که به هیچ وجه از هزینه ۸۰۰ میلیون تومان ۱۵۱ متر عرصه و اعیان برای ساخت این واحدها برنمی‌آیند.

خواسته‌های آن‌ها در گلایه و شکایتی که به مسئولان و متولیان امر بردند این بود که آن‌ها به این امید در طرح ملی مسکن ثبت‌نام کردند که هزینه‌ای برای زمین نپردازند اما با حساب و کتاب‌هایی که انجام دادند گویا با این هزینه‌های میلیونی که آن‌ها می‌پردازند پول زمین را هم می‌پردازند.

نکته جالب ماجرا هم این است که بعد از گذشت یک سال هنوز کار در مراحل گودبرداری است و هیچ خبری از دیگر مراحل کار ساخت نیست یعنی به این زودی‌ها نمی‌توان امید به ساخت این سرپناه‌ها داشت.

علاوه بر این با پرس‌وجوهایی که آن‌ها انجام داده‌اند واحدهای مسکونی که درست رو به روی این واحدها قرار گرفته با نصف قیمت این واحدها به فروش می‌رسد و اگر آن‌ها بعد از ساخت بتوانند یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان این واحدها را بفروشند هیچ دست مایه‌ای نصیباشان نمی‌شود و عایدی برای آن‌ها ندارد.

پیمانکاران چه گفتند؟

دیگر این که آن‌ها با پیمانکاران هم که در این زمینه مذاکره داشته‌اند آن‌ها حاضرند به صورت پنجاه پنجاه این زمین‌ها را برای آن‌ها بسازند یعنی اگر بلوکی ۱۸ واحد است نیمی از واحدها از آن پیمانکار و بقیه از آن متقاضی و هزینه ساخت هم ۴۰۰ میلیون تومان در می‌آید و متقاضی نه نیاز است وامی دریافت کند و نه نگران پرداخت اقساط بالای آن بعد از ساخت باشد.

این فرهنگی ماجرا را اینطور ادامه داد که همان زمانی که فرهنگیان به دنبال پیگیری گلایه‌های‌شان از سوی استانداری و اداره‌کل بارزسی و حتی تحصن در پشت در استانداری بودند که گویا گلایه آن‌ها در پشت در استانداری به گوش استاندار هم نرسید همزمان شد با سفر رئیس‌جمهوری و هیأت همراه به خراسان‌جنوبی که این گلایه‌ها را به گوش وزیر راه و شهرسازی رساندند و حتی وزیر هم از این هزینه میلیونی که باید متقاضیان بپردازند تعجب کرده بود و دستور پیگیری داد اما هنوز که خبری از پیگیری و پاسخ مسئولان استانی نیست.

متقاضیان طرح اقدام ملی از هزینه‌های بالای اقساطی پرداختی و روند کند آماده‌سازی و اجرای کار توسط اداره‌کل راه و شهرسازی خراسان‌جنوبی گلایه دارند

 

این گلایه فقط مختص قشر فرهنگی استان نیست بلکه اغلب متقاضیان طرح اقدام ملی از هزینه‌های بالای اقساطی پرداختی و روند کند آماده‌سازی و اجرای کار توسط اداره‌کل راه و شهرسازی خراسان‌جنوبی گلایه دارند.

پاسخ مسئول

«حسن علیزاده» معاون مسکن اداره راه و شهرسازی خراسان‌جنوبی هم به گلایه متقاضیان فرهنگی طرح اقدام ملی مسکن در گفت‌وگو با فارس، گفت: زمینی که در اختیار متقاضیان مسکن ملی قرار می‌گیرد رایگان است و هیچگونه وجهی حتی در آینده مانند مسکن مهر از صاحبان آن دریافت نخواهد شد یعنی ملکی است.

وی به چندین جلسه‌ای که با حضور نمایندگان فرهنگیان بعد از گلایه آن‌ها با حضور مدیران کل بازرسی، حراست استانداری و آموزش و پرورش خراسان‌جنوبی برگزار شده اشاره و ادامه داد: در این جلسه‌ها توضیحات لازم به به نمایندگان آن‌ها داده شده و آن‌ها هزینه ۸۰۰ میلیون تومانی که پرداخت می‌کنند هم برای عرصه است و هم اعیان یا همان مشایعات آن این در حالی است که آن‌ها خواستار پرداخت فقط هزینه‌های زیربنای مفید واحدهای مسکونی هستند که این اقدام شدنی نیست.

وی گفت: هرکدام از متقاضیان که فکر می‌کنند زمین رایگان نیست و از پس پرداخت هزینه‌ها برنمی‌آیند انصراف دهند و در طرح جهش مسکن ثبت‌نام کنند.

انتهای پیام/۳۶۳۵/ح/ی

منبع: فارس

کلیدواژه: مسکن فرهنگیان آموزش خراسان جنوبی اداره کل راه و شهرسازی هزینه های میلیونی آموزش و پرورش طرح اقدام ملی خراسان جنوبی میلیون تومان هزینه ها ملی مسکن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۷۴۹۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحویل ۴ هزار واحد مسکونی در شهر پرند/ آورده ۷۰۰ میلیونی متقاضیان

به گزارش خبرنگار مهر، آرش صیادی مدیرعامل شهر جدید پرند امروز در نشست خبری بازدید از پیشرفت پروژه‌های نهضت ملی مسکن پرند، گفت: پروژه ساخت واحدهای نهضت ملی پرند از ابتدای سال ۱۴۰۱ آغاز شده که هم‌اکنون چهار هزار واحد مسکن در قالب یک هزار و ۷۰۰ واحد نهضت ملی، ۷۰۰ واحد مسکن مهر و تعداد باقی مانده از پروژه‌های مشارکتی آماده افتتاح است.

صیادی با بیان اینکه این واحدها آماده تحویل هستند اما به دلیل عدم تأمین زیرساخت‌های آب، برق یا فاضلاب قابل واگذاری نیست، افزود: پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال‌جاری نیز ۵ هزار واحد دیگر در این شهر جدید به مرحله افتتاح برسد؛ همچنین طبق مصوبه شورای عالی مسکن هزینه اجرای تأسیسات زیرساختی آب، برق و فاضلاب باید یک سوم توسط وزارت نیرو، یک سوم توسط وزارت راه و شهرسازی و یک سوم از سوی استانداری‌ها تأمین شود. وزارت راه از طریق منابع صندوق ملی مسکن این تأمین مالی را انجام داده است.

وی عنوان کرد: آورده متقاضیان این واحدها حدود ۷۰۰ میلیون تومان بوده که هزینه ساخت هر مترمربع میانگین ۱۰ میلیون تومان است.

این مقام مسؤول ادامه داد: در اسفندماه سال‌گذشته ۳۱ هزار و ۵۰۰ واحد نهضت ملی در دست ساخت بود که با تأکیدات وزیر راه و شهرسازی با توسعه ظرفیت شهر جدید پرند، ۳ هزار واحد دیگر به این رقم اضافه شد که این واحدها در مرحله انتخاب سازنده است.

مدیرعامل شهر جدید پرند تصریح کرد: هم‌اکنون ۸۰۰ واحد برای هنرمندان و خبرنگاران معرفی شده که وزارت ارشاد در حال ساخت و در مرحله بتن‌ریزی قرار دارد.

صیادی ادامه داد: آنچه که در حوزه کاری شرکت پرند است شامل ۳۳ هزار و ۵۰۰ واحد نهضت ملی مسکن و یک هزار و ۴۰۰ واحد برای مسکن مهر و ۶ هزار و ۸۰۰ واحد می‌شود که با حضور مشارکت بخش خصوصی در حال ساخت است؛ باید تا پایان دولت سیزدهم ۱۱ هزار و ۲۰۰ واحد تحویل متقاضیان شود.

معرفی ۱۰ هزار واحد خالی به سازمان امور مالیاتی

وی افزود: سال گذشته در شهر جدید پرند به صورت فشرده ۱۳ هزار واحد مسکونی خالی شناسایی و هم‌اکنون ۱۰ هزار واحد به سازمان امور مالیاتی برای اخذ مالیات معرفی شده است؛ البته احتمال وجود ۳ هزار واحد دیگر خالی از سکنه در این شهر جدید وجود دارد.

مدیرعامل شهر جدید پرند گفت: بر اساس شاخص‌های مختلف، جمعیت در شهر جدید پرند از ۳۵۰ هزار نفر رد شده است همچنین این شهر جمعیت ۷۸ هزار نفری دانش‌آموزی دارد و با توجه به تحویل و ساخت واحدهای مسکونی جدید جمعیت از مرز ۵۰۰ هزار نفر نیز عبور خواهد کرد.

کد خبر 6092088 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • تحویل ۴ هزار واحد مسکونی در شهر پرند/ آورده ۷۰۰ میلیونی متقاضیان
  • تایید نهایی بیش از ۵۸ هزار متقاضی نهضت ملی مسکن
  • مردم ماشین و طلا بفروشند، خانه بسازند
  • تحویل واحدهای مسکن ملی به متقاضیان تا پایان امسال
  • ۴۵ هزار هکتار زمین برای متقاضیان مسکن ملی تأمین شد
  • اهدای زمین رایگان بهترین راه خانه‌دار کردن مردم است
  • برای خانه‌دار شدن افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی برنامه داریم
  • خبر خوب برای مستاجران ؛ اجاره‌بها زیاد ممنوع !
  • نبود زمین برای ساخت مسکن، چالش این روزهای مددجویان و کمیته امداد
  • دستیار ویژه وزیر : ۲ میلیون و ۵۴۷ هزار مسکن در حال ساخت است