Web Analytics Made Easy - Statcounter

پوشاک تابع مد و شرایط فصلی است و به همین دلیل دارای تاریخ‌ مصرف است و اگر در بازه زمانی مشخصی به فروش نرسد، علی‌رغم اینکه نو و دست‌نخورده است، از چرخه مصرف خارج می‌شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کُردتودی، به‌ واسطه نوسانات ارزی و پایین بودن ارزش پول ملی به دلیل تورم و تحریم‌ها در سال‌های اخیر قیمت پوشاک سیر صعودی با شیب تندی به خود گرفته است و این افزایش قیمت در لباس‌های زمستانی چشمگیرتر نیز شده است؛ با توجه به اینکه برای همه اقشار جامعه لباس گرم در پاییز و زمستان از ملزومات است طبیعتاً این افزایش قیمت‌های نجومی قابل‌پذیرش نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باوجوداینکه به‌واسطه قیمت بالای لباس‌های وارداتی که بعضاً قیمت‌های میلیونی دارند اقبال مردم بیشتر به سمت تأمین لباس‌های داخلی می‌رود، اما به نظر می‌رسد جنس داخلی هم قیمتی مناسب جیب خریدار ندارد و خانواده یک کارگر و یا یک کارمند که با حقوق مصوب اداره کار حقوق می‌گیرند باید حقوق یک ماه خود را تنها صرف خرید برای یکی از اعضای خانواده خود کنند.

از گرانی‌ها که بگذریم از آنجایی‌که اقتصاد استان کردستان به طوری به گردشگری وابسته است لذا از سال گذشته تاکنون به دلیل سایه‌اندازی کرونا و نبود گردشگر متأسفانه اجناس تولیدکنندگان و هم‌چنین فروشندگان خریداری نداشته و با رکود جدی مواجه شده است.

پوشاک از مد افتاده

شرح‌حال این روزهای بازار پوشاک را هیچ شخصی بهتر از کسبه نمی‌تواند تشریح کند.

محمد زندی یکی از همین فروشندگان لباس در پاساژ آشنا سنندج است که به ما می‌گوید: بازار پوشاک در دو ماه پایانی سال و همین‌طور فروردین‌ماه رونق دارد، اما به دلیل شیوع کرونا، سال گذشته صنف پوشاک، بازار پایان سال را به‌کلی از دست داد و با توجه به اینکه خرید سال مردم هم ضعیف بود و در طول سال هم با رکود فروش روبه‌رو بودیم، امیدواریم که در پایان سال رونق به بازار برگردد اما تاکنون که چنین نبوده است.

وی به ما می‌گوید: پوشاک تابع مد و شرایط فصلی است و به همین دلیل دارای تاریخ‌مصرف است و اگر در بازه زمانی مشخصی به فروش نرسد علی‌رغم اینکه نو و دست‌نخورده است، از چرخه مصرف خارج  می‌شود و لذا مجبوریم برای جلوگیری از زیان بیشتر، کالای خود را زیر قیمت خرید به بازار عرضه کنیم  و این به معنای از دست دادن سرمایه اولیه است.

زندی افزود: از طرفی قیمت پوشاک افزایش‌یافته به‌گونه‌ای که یک ژاکت زمستانی که تا سال گذشته به قیمت ۳۰ تا ۷۰ هزار تومان به فروش می‌رفت حالا باید افزون بر ۱۵۰ تا ۲۵۰ هزار تومان خریداری کرد  و لذا بسیاری از مشتریان حاضر به پرداخت چنین هزینه‌ای در این شرایط نیستند.

تغییر مشاغل، دخل و خرج کاسب ها نمی خواند

یک بازاری دیگر سنندجی که برچسب تغییر شغل بروی واحد کسبی وی نصب شده بود، در گفتگو با خبرنگار کردتودی با بیان اینکه شرایط کاسبی به گونه‌ای شده که دخل و خرج همخوانی ندارد، افزود: با کمک یکی از اقوام قرار است شغل جدیدی را برپایی کنیم تا شاید بخشی از خسارت‌های کلان سال جاری جبران شود.

محمدی با اظهار اینکه خسارت‌ها و تسهیلات داده شده به هیچ وجه متناسب نیست، گفت: کم بودن و بهره بالای سودهای بانکی سبب شده تا غربت برای دریافت این تسیهلات کم باشد زیرا با وضعیت کنونی کاسبی و بازار توان بازپرداخت اقساط بانک را نداریم.

دولت برنامه‌ای برای حمایت از اصناف تدوین و اجرایی کند

رییس اتحادیه پوشاک در سنندج هم در گفتگو با خبرنگار ما اظهار داشت: بعد از شیوع کرونا در کشور برای کنترل این بیماری دستورالعملی برای ممانعت از برگزاری مراسم‌های عروسی و عزا و بسته شدن تالارهای عروسی  ابلاغ شد.

بهروز داداش پور با اشاره به اینکه این اتفاق منجر به تعطیلی مزون‌های لباس عروس در سطح شهر شده است، افزود: علاوه براین دیگر واحدهای پوشاک هم در سطح بازار سنندج هم در این چند روز با کاهش چشمگیر مشتری مواجه شدند.

وی با اشاره به اینکه صنوفی هم چون پوشاک وکیف و کفش با مردم ارتباط مستقیم دارند، اضافه کرد: همه ما داریم تاوان بی تدبیری دولت را می‌کشیم و اگر از ابتدا تدبیر لازم در ارتباط با قرنطینه شهرها و پخش این ویروس در تمامی استان‌های کشور می‌اندیشیدند امروز با این میزان حجم ضرر اقتصادی و اجتماعی مواجه نبودیم.

داداش پور اضافه کرد: باید برنامه‌ای برای جبران ضرر وارد شده به اصناف و بازاریان تدوین و اجرایی کنند.

رییس اتحادیه پوشاک در سنندج  اعلام کرد: در حال حاضر حدود ۷۰۰ واحد زیرمجموعه اتحادیه پوشاک درسنندج وجود دارد و ۴۰۰ واحد هم در حال اخذ پروانه کسب هستند.

گره کور بر صنعت پوشاک

با توجه به رکود حاکم بر بازار پوشاک، صادرات می‌تواند عامل رونق این بازار باشد اما متأسفانه عوامل مختلفی باعث شده تا صادرات پوشاک در سال جاری اصلاً وضعیت خوبی نداشته باشد.

یکی از اصلی‌ترین مشکلات تولیدکنندگان پوشاک کمبود مواد اولیه و نوسانات نرخ ارز است. به علت نوسانات نرخ ارز، صادرکنندگان قادر به سفارش گیری از مشتریان خارجی نیستند زیرا با افزایش دائم قیمت مواد اولیه نمی‌توانند به تعهدات خود در مقابل مشتریان عمل کنند، بنابراین ازآنجاکه تولیدکنندگان و صادرکنندگان پوشاک نمی‌توانند به قراردادهای صادراتی خود براثر نوسانات نرخ ارز متعهد باشند اصلاً وارد مقوله صادرات نمی‌شوند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۲۹۱۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت رحم اجاره‌ای سر به فلک کشید/ بازار اجاره رحم در چارتر دهه هفتادی‌ها

 مسئله رحم اجاره‌ای سالیان زیادی است که نه‌تنها در کشور ما، بلکه در بسیاری از کشورهای دیگر وجود دارد. در واقع یکی از تجارت‌های پررونق به شمار می‌رود و پیش‌بینی می‌شود تجارت این بازار جهانی تا سال 2032 به 129 میلیارد دلار برسد.

اما مسئله مهم در این بین حضور افرادی است که به عنوان دلال در این بازار فعالیت می‌کنند و البته سودهای کلانی هم به دست می‌آورند.

 وقتی هنوز علم آنقدر پیشرفت نکرده بود که مسئله ناباروری همچون امروز قابل حل باشد بسیاری افراد که در آرزوی بچه داشتن بودند وقتی به دلیل مشکلات سلامتی این آرزویشان دست‌نیافتنی می‌شد به مسئله رحم اجاره‌ای فکر می‌کردند. از همان زمان هم زنانی که در این بازار فعالیت می‌کردند کسانی بودند که به دلیل فقر و مشکلات مالی تن به چنین کاری می‌دادند.

امروز هم در این زمینه چیزی تغییر نکرده جز قیمت‌هایی که سر به فلک کشیده‌اند.

اکنون مسئله به شکل دیگری هم رقم می‌خورد و هستند کسانی که دلشان نمی‌خواهد زیبایی و فرم بدن خود را به دلیل بارداری از دست بدهند و بدون اینکه مشکلی داشته باشند ترجیح می‌دهند این کار را به فرد دیگری سپرده و با استفاده از رحم اجاره‌ای باردار شوند و در نهایت هم تناسب و زیبایی خود را حفظ کنند.

شاید یکی از دلایلی که باعث شده تا این اندازه قیمت رحم اجاره‌ای در کشور ما افزایش پیدا کند همین مساله باشد.

قیمت‌ها از ۴۰۰ میلیون تومان شروع می‌شود و بسته به شرایط فرد که شامل سن، سلامتی، زیبایی ظاهری و ... است گاهی به ۹۰۰ میلیون تومان هم می‌رسد.

رقمی که برای خیلی از افراد با وجود مشکلات اقتصادی و معیشتی این روزها به‌مراتب بیشتر از قبل وسوسه‌انگیز خواهد بود.

میرزایی، فوق تخصص زنان و زایمان، در این باره به تجارت‌نیوز می‌گوید: اجاره رحم هم برای بسیاری از افرادی که داوطلب این کار می‌شوند مانند کسانی است که به دلیل مشکلات مالی و فقر اقتصادی حاضر به فروش اعضای بدن خود می‌شوند. در اکثر موارد زنان برای این کار داوطلب می‌شوند تا بتوانند مشکلات اقتصادی و معیشتی خود و خانواده‌هایشان را حل و فصل کنند.

او می‌افزاید: این اتفاق حداقل برای افرادی که واقعا نمی‌توانند بچه‌دار شوند و آرزوی فرزنددار شدن دارند بسیار هم خوب است اما مساله اینجاست که در این بین افرادی به‌عنوان واسطه حضور دارند که شرایط را سخت‌تر و پیچیده‌تر کرده و باعث می‌شوند تا برخی مشکلات در طول مدت بارداری خود را نشان دهند.

این فوق تخصص زنان و زایمان می‌گوید: قبل از هر چیز فردی که قرار است رحم خود را اجاره دهد باید از نظر سلامتی تائید شود. این کار اغلب از سوی پزشکان متخصص زنان و زایمان انجام می‌شود و برگه تایید سلامت می‌دهند؛ از سوی دیگر فرد باید از نظر اعتیاد و مشکلات دیگری مانند بیماری‌های مقاربتی و ارثی مورد بررسی قرار بگیرد.

اما متاسفانه در برخی موارد اتفاق افتاده که واسطه‌ها این برگه‌ها را به صورت تقبلی در اختیار خانواده خواهان رحم اجاره‌ای می گذارند و در نهایت هم ممکن است بارداری به شکل ناموفق تمام شود و یا اتفاقات دیگری رخ می‌دهد و افراد بعد از اینکه پول را پرداخت می‌کنند تازه متوجه می‌شوند که فرد داوطلب مشکلات سلامتی دارد یا معتاد است و ...

میرزایی می‌گوید: به همین خاطر است که افراد متقاضی باید در این زمینه دقت عمل بیشتری به خرج دهند و قبل از اینکه به افراد غیر مسوول مانند واسطه ها برای انجام این امور مراجعه کنند از افراد ذی صلاح مشورت بگیرند و در نهایت هم در تمام مراحل تایید سلامت فرد مورد نظر حضور داشته باشند تا دچار مشکلات بعدی نشوند.

او در مورد زنانی که می توانند اما به دلایلی نمی خواهند باردار شوند و از رحم اجاره ای استفاده می کنند نیز می گوید: متاسفانه این مساله طی سال های گذشته رونق بسیاری پیدا کرده است. از وقتی که مساله ظاهر برای بسیاری از افراد به یک مساله حیاتی تبدیل شد و عمل های جراحی زیبایی رونق گرفت این اتفاق هم بیش از هر زمان دیگری رخ می دهد و خیلی از افرادی که خود توانایی بارداری دارند به دلایل واهی از رحم اجاره ای استفاده می کنند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • قیمت خودرو امروز ۱۰ اردیبهشت + جدول
  • فروش اقساطی خودرو کارکرده؛ رونمایی از تب جدید معاملات خودرویی
  • (عکس) بازار چشم انتظار یک شاسی بلند جدید / قیمت باورنکردنی محصول جدید کیا در ایران
  • قیمت عجیب حواله‌های خودرو جانبازی؛ 12 میلیارد ناقابل!
  • شاسی بلند Exlantix با قیمت ۲۷ هزار دلاری وارد بازار می شود
  • قیمت کارخانه‌ای خودرو ۸۰ درصد زیر نرخ بازار است
  • قیمت رحم اجاره‌ای سر به فلک کشید/ بازار اجاره رحم در چارتر دهه هفتادی‌ها
  • تصاویر| شاسی‌بلند چینی بازار ایران به بریتانیا می‌رود / ورود چری به بازار خودروی اروپا
  • حواله خودروی جانبازان هم‌قیمت خانه در نیاوران
  • قیمت گذاری دستوری بیشتر باعث افزایش قیمت لاستیک می شود