Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@08:27:53 GMT

حیات ماه‌نشانی‌ها پشت دیوار بلند مراش

تاریخ انتشار: ۷ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۴۷۰۷۳۶

حیات ماه‌نشانی‌ها پشت دیوار بلند مراش

ایسنا/زنجان تامین آب آشامیدنی از دغدغه‌های مردم شهرستان ماه‌نشان در روزهای کرونایی است.

جمله «آب هست، ولی کم هست» را همه ما بارها شنیده‌ایم و مصداق بارز این جمله معروف به وفور در مناطق مختلف کشور از جمله استان زنجان نیز دیده می‌شود که این امر در شهرستان ماه‌نشان که بیش از ۱۰۰ روستا را در دل خود جای داده است، شاید بیشتر از سایر نقاط استان باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهرستان‌ ماه‌نشان از موقعیت جغرافیایی خاصی برخوردار بوده و عبور رودخانه‌ای مانند قزل‌اوزن از شاهرگ‌های حیاتی شریان زندگی در این شهرستان به شمار می‌رود، رودخانه‌ای که باعث رونق پرورش ماهی و کشاورزی در این منطقه شده است اما مرهمی بر زخم مشکل آب آشامیدنی مردمان این دیار نیست.

چند سالی است که تامین آب به یکی از دغدغه‌های اصلی مردم ماه‌نشان به‌ویژه در روستاها تبدیل شده، معضلی که گاهی سبب می‌شود روستائیان برای فرار از مشکلات، بار هجرت بسته و راهی شهرها شوند.

نبود آب شیرین در ماه‌نشان، ساکنان این شهرستان را با مشکل مواجه کرده است، مشکلی که حل آن همت جهادی مسئولان کشوری و استانی را بیش از پیش می‌طلبد.

یکی از اهالی شهرستان ماه‌نشان با اشاره به مشکلات موجود در رابطه با تامین آب آشامیدنی در منطقه، می‌گوید: مردم ماه‌نشان برای تهیه آب آشامیدنی سالم در این شرایط کرونایی که همه مسئولان، مردم را به در خانه ماندن دعوت می‌کنند، با مشکل مواجه کرده و برای تهیه آب آشامیدنی با دبه،‌ هر روز مسیری را طی می‌کنیم تا از دستگاه‌های آب شیرین‌کن که در خیابان‌های این شهر تعبیه شده، آب تهیه کنیم.

شهروندان ماه‌نشانی معتقدند تامین آب ماه‌نشان و روستاهای اطراف، از طریق سد مراش امکان‌پذیر است که ساخت این سد، علی‌رغم اینکه چندین سال از کلنگ‌زنی آن می‌گذرد به اتمام نرسیده و با کمبود بودجه مواجه است.

در همین رابطه مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای  زنجان در رابطه با آخرین وضعیت سد مراش، می‌گوید: در حال حاضر این سد ۶۲ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و عملیات اجرایی این پروژه همچنان ادامه دارد.

اسماعیل افشاری با بیان اینکه خط انتقال این سد یک پروژه جدید است که فاز به فاز اجرایی خواهد شد، ادامه می‌دهد: فاز اول خط انتقال آب شامل دندی و روستاهای اطراف است.

وی با بیان اینکه خط انتقال آب به شهر ماه‌نشان پروژه‌ای زمان‌بر است، می‌افزاید: این پروژه نیازمند اعتباری بالغ بر ۴۰۰ میلیارد است که امیدواریم این اعتبار تا پایان امسال محقق شود.

افشاری اضافه می‌کند: بعد از تکمیل سد مراش آب‌رسانی به ۱۲۲ روستا آغاز می‌شود و با تکمیل این سد بخش زیادی از مشکلات آب شرب منطقه برطرف می‌شود.

دبیر قرارگاه احمدی‌روشن شهرستان ماه‌نشان نیز در این رابطه اظهار می‌کند: آب مورد استفاده در ماه‌نشان شور است و برای استفاده از آب شیرین، مردم این منطقه باید از باجه‌های مخصوص آب شیرین‌کن که در خیابان‌های این شهرستان تعبیه شده، استفاده کنند.

 مهدی برجی با اشاره به اینکه آب شیرین به اندازه کافی در ماه‌نشان وجود ندارد که به منازل لوله‌کشی شود، می‌افزاید: به همین دلیل آب شیرین در شهرستان جیره‌بندی شده است.

این مسئول با بیان اینکه گاهی باجه‌های آب شیرین‌کن نیز سر ناسازگاری با مردم شهرستان دارند، ادامه می‌دهد: به‌ دلیل خرابی این باجه‌ها، مردم برای تهیه آب آشامیدنی سالم در این روزهایی کرونایی‌ دچار مشکل شده‌اند، روزهایی که بیش از هر زمانی باید در خانه بمانیم.

وی اظهار می‌کند: آب در ماه‌نشان فروشی است، ‌نه در شکل و شمایل بطری‌های آب معدنی، بلکه آب‌های آشامیدنی که در قالب دبه‌های بزرگ و کوچک که بیشتر از هر چیزی در خیابان‌های ماه‌نشان خودنمایی می‌کند.

مدیر آب و فاضلاب شهرستان ماه‌نشان نیز در این رابطه می‌گوید: شهرستان ماه‌نشان دارای ۱۲۶ روستا است که از این تعداد روستاها ۸۹ روستا تحت پوشش امور فاضلاب شهرستان ماه‌نشان بوده و بقیه روستاها به صورت خودگردان اداره  می‌شود.

مجیدی قنبری با تاکید بر اینکه روستاهای شهرستان ماه‌نشان بیشتر در فصل تابستان به دلیل مصرف بی‌رویه آبیاری درختان و فضای سبز با مشکل کم‌آبی مواجه می‌شوند، تصریح می‌کند: عمده مشکلات روستاهای  شهرستان، فرسودگی شبکه‌های  توزیع و خطوط انتقال و تاسیسات آب‌رسانی است که در هر دو بخش شهرستان فرسودگی شبکه‌ها و خط انتقال و تاسیسات آب‌رسانی به وضوح دیده می‌شود.

وی با اشاره به اینکه اگر شکستگی در خطوط انتقال آب به وجود آید توسط اکیپ حوادث شهرستان رفع می‌شود، اظهار می‌کند: اگر اعتبارات مورد نیاز برای تعویض و اصلاح تاسیسات آب‌رسانی تخصیص بگیرد، اصلاح تاسیسات انجام خواهد شد.

«آب هست ولی کم است» هر چند ماه‌نشانی‌ها معتقدند همین کم هم برای آن‌ها کم است. حال چشم امید مردم این منطقه به سدی است که چشم آن سد نیز به اعتبارات است تا راهی شود برای تامین آب مورد نیاز مردم منطقه.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی شهرستانها آب زنجان شهرستان ماه نشان آب آشامیدنی ماه نشان خط انتقال آب رسانی آب شیرین تامین آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۷۰۷۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خلق اثر هنری شگفت انگیز دیوار چین (فیلم)

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • مالیات بر سوداگری برای کند کردن تیغ سوداگران است/گام بلند مجلس برای هزینه دار کردن فعالیت های سوداگرانه و دلالی
  • ماشین مغزشویی صهیونیست‌ها به دیوار خورد!
  • تأمین آب آشامیدنی روستای کهن دژ شهرستان کیار
  • خلق اثر هنری شگفت انگیز دیوار چین (فیلم)
  • ۲ دادگاه علنی برخط در مهدیشهر و دامغان برگزار می‌شود
  • دو رأس بزغاله کوهی به دامان طبیعت بازگردانده شدند
  • تامین آب آشامیدنی روستای کهن دژ
  • تأمین آب آشامیدنی کهن دژ در بخش ناغان شهرستان کیار
  • آب آشامیدنی روستای کهن دژ در شهرستان کیار تامین شد
  • یک فرضیه در مورد چگونگی حرکت موجودات فضایی بین سیارات