Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-04-29@08:34:41 GMT

کابینه جدید عراق و دیوار بلند فراکسیون‌ها

تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۰۶۸۶۸

کابینه جدید عراق و دیوار بلند فراکسیون‌ها

رویداد۲۴ در حالی که فراکسیون‌های شیعه به ویژه دو فراکسیون بزرگ حامی دولت علاوی یعنی «الفتح» و «سائرون» دست او را برای انتخاب وزیران کاملا باز گذاشته اند، اما فراکسیون‌های کرد و اهل سنت به شدت مخالف این روند در تشکیل کابینه هستند.

فراکسیون‌های کرد و اهل سنت اصرار دارند که سهمیه‌های آن‌ها در کابینه توسط خود آن‌ها انتخاب شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



گفته می‌شود فراکسیون‌های سنی و کرد فهرست‌های مشخصی از نامزد‌ها را برای کابینه علاوی ارایه کرده اند.

مهمترین مخالفان علاوی از اهل سنت در حال حاضر بزرگترین فراکسیون اهل سنت در پارلمان موسوم به «اتحاد قوا» به رهبری «محمد الحلبوسی» رییس پارلمان و همراهی برادران «الکربولی» است.

«محمد الکربولی» نماینده پارلمان گفته است که اگر هریک از نمایندگان اهل سنت به کابینه علاوی رای مثبت بدهند، به اهل سنت خیانت کرده اند.

وی همچنین در توئیتی گفت است که اختلافات سیاسی در مرحله تشکیل کابینه علاوی بیشتر شده، زیرا این کابینه نیز به دست یک عده سمسار افتاده است که وزارتخانه‌ها را به حراج گذاشته اند.

با وجود این دیدگاه الکربولی که از آن به عنوان نظر فراکسیون اتحاد قوا یاد می‌شود، اما همه جریان‌های اهل سنت در خصوص کابینه علاوی هم نظر با اتحاد قوا نیستند بلکه فراکسیون «بیارق الخیر» متعلق به «خالد العبیدی» وزیر دفاع سابق کاملا دیدگاه متفاوتی دارد.

در حال حاضر «محمد الخالدی» عضو این فراکسیون تقریبا به سخنگوی محمد توفیق علاوی تبدیل شده است و روند تشکیل دولت را به رسانه‌ها به طور مرتب اطلاع رسانی می‌کند و از حامیان این دولت جدید به شمار می‌رود.

در میان کرد‌ها موضع عمومی بر حفظ سهمیه کرد‌ها در دولت جدید است هرچند در ساز و کار و نوع وزیران منتخب با همدیگر اختلاف نظر دارند.

در حالی که دو حزب دمکرات (مسعود بارزانی) و اتحادیه میهنی بر حفظ سه وزیر خود در کابینه دولت (دارایی، دادگستری و مسکن و سازندگی) اصرار دارند در مقابل فراکسیون ۱۵ کرسی (متشکل از تغییر، نسل جدید و اتحادیه اسلامی و جماعت اسلامی کردستان عراق) درصدد اخذ یک سهمیه از وزیران در دولت علاوی به نفع خود هستند.

وزیران دارایی و مسکن و سازندگی سهمیه حزب دمکرات و دادگستری سهمیه اتحادیه میهنی کردستان عراق است، اما فراکسیون ۱۵ کرسی هیچ وزیری در کابینه عادل عبدالمهدی نداشت.

طبق گزارش‌ها اکنون فراکسیون ۱۵ کرسی با علاوی برای اخذ یک سهمیه از دولت رایزنی می‌کند.

منابع نزدیک به حزب دمکرات کردستان عراق گفته اند که فراکسیون ۱۵ کرسی از سهمیه دو حزب دمکرات و اتحادیه بر نمی‌دارد بلکه در صدد اخذ یک سهمیه اضافی است تا سهمیه احزاب کرد در کابینه علاوی به چهار وزیر برسد. بیشتر بخوانید: نماینده پارلمان عراق: علاوی با ماندن الحشد الشعبی موافق است این درحالی است که دو حزب اتحادیه و دمکرات نیز اصرار دارند که هر سه وزیر سابق خود در دولت عادل عبدالمهدی همچنان در دولت محمد توفیق علاوی ابقا شوند، اما علاوی با این درخواست مخالفت کرده است.

منابع خبری کرد گفته اند که به احتمال تنها یکی از سه وزیر در کابینه علاوی باقی بماند و دو وزیر دیگر دستخوش تغییر شوند و نامزد‌های جدید جایگزین آن‌ها شوند.

بر همین اساس احزاب کرد به ویژه دمکرات تغییر وزیرانش را مشروط به معرفی وزیران جدید انحصارا از سوی خود کرده امری که با مخالفت علاوی مواجه شده و همین امر احتمالا پیوستن دو حزب کرد به صفوف مخالفان دولت علاوی را بیشتر کرده است.

قرار است که محمد توفیق علاوی برای رایزنی پیرامون کابینه خود به کردستان برود، اما به دلیل حضور مقامات کرد در آلمان و مشارکت در کنفرانس امنیتی مونیخ عملا این سفر به تعویق افتاده است.

این درحالی است که علاوی می‌خواهد فردا (یکشنبه) کابینه اش را معرفی کند، اما برخی نمایندگان پارلمان پیش بینی کرده اند که اعلام کابینه به دلیل وجود اختلافات چند روز به تعویق بیفتد.

«احمد الکنانی» از فراکسیون «الفتح» گفته است که اختلافات بر سر کابینه علاوی همچنان وجود دارد و همین امر سبب شده است که هنوز کابینه تکمیل نشود.

وی خاطر نشان ساخته است که علاوی همچنان در حال رایزنی با فراکسیون‌ها و رهبران سیاسی است امری که نشان می‌دهد که کابینه هنوز تکمیل نشده است.

این درحالی است که محمد الخالدی از بیراق الخیر گفته است که کابینه ۲۲ وزیری علاوی به تکمیل شده و قرار است فردا (یکشنبه) به پارلمان معرفی شود.

«بهاء الاعرجی» معاون سابق نخست وزیر عراق نیز ادعا کرده است که علاوی بیش از ۱۰ وزیر خود را انتخاب کرده و متعاقبا بقیه وزیران کابینه را انتخاب می‌کند.

هنوز هویت و نام وزیران کابینه نامعلوم است و پیرامون آن‌ها فقط گمانه زنی صورت می‌گیرد.

الاعرجی گفته است که اغلب وزیران از صحنه سیاسی به دور هستند هرچند برخی از آن‌ها در روند سیاسی مشارکت دارند.

در خصوص اسامی وزیران کابینه نام تعدادی از شخصیت‌های سیاسی برجسته مانند «حنان الفتلاوی» برای وزارت بهداشت، «هوشیار زیباری» دارایی، «لوی الخطیب» انرژی (نفت و برق)، «صفیه السهیل» امور خارجه و «ثائر الفیلی» وزارت بازرگانی را مطرح شده اند، اما بسیاری این اسامی را گمانه زنی و غیر موثق دانسته اند.

در آستانه تشکیل جلسه پارلمانی برای رای اعتماد به کابینه، اینک دوباره جنگ ارقام در داخل پارلمان آغاز شده است.

بسیاری معتقدند که به دلیل حمایت دو فراکسیون بزرگ «الفتح» (هادی العامری) و «سائرون» (مقتدا صدر) مخالفت احزاب کرد و اهل سنت نمی‌تواند تغییری در معادله ایجاد کرده و علاوی می‌تواند آسوده خاطر باشد که از پارلمان رای اعتماد می‌گیرد.

«هشام الهاشمی» کارشناس سیاسی و امنیتی عراق پیش بینی کرده است که ۱۷۰ نماینده در مقابل ۱۱۰ نماینده به کابینه محمد علاوی در پارلمان رای اعتماد بدهند.

الهاشمی در عین حال با اشاره به مخالفت‌های شدید در داخل پارلمان با کابینه علاوی احتمال داده است که برخی از نمایندگان مردد به صفوف مخالفان پیوسته و اعطای رای اعتماد به دولت را با مشکل مواجه کنند.

در حالی که فقط یک روز تا تشکیل جلسه پارلمان باقی مانده حال و هوای عمومی در عراق نشان نمی‌دهد که پارلمان آمادگی تشکیل جلسه برای اعطای رای اعتماد به کابینه علاوی دارد.

هنوز پارلمان عراق بیانیه‌ای در خصوص احتمال برگزاری جلسه صادر نکرده و رییس جمهوری نیز تاکنون اعلام نظر نکرده است که علاوی می‌خواهد روز یکشنبه کابینه اش را معرفی کند.

محمد توفیق علاوی ۱۵ روز پیش با حکم «برهم صالح» رئیس جمهوری عراق به عنوان نخست وزیر ملکف و جدید معرفی شد.

وی جایگزین «عادل عبدالمهدی» نخست وزیر مستعفی شده است. منبع: ایرنا لینک کوتاه: www.rouydad24.ir/000rAQ خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 علاوی نخست وزیر عراق محمد توفیق علاوی عادل عبدالمهدی وزیران کابینه رای اعتماد کردستان عراق اهل سنت کابینه علاوی اخذ یک سهمیه فراکسیون ها اصرار دارند تشکیل جلسه حزب دمکرات دولت علاوی اهل سنت اتحاد قوا نخست وزیر سه وزیر دو حزب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۰۶۸۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گام‌های بلند دولت سیزدهم برای رونق اقتصادی در گلستان

ایسنا/گلستان استاندار گلستان با اشاره به عزم دولت سیزدهم برای رونق اقتصادی در گلستان گفت: در دولت سیزدهم ۱۳۸ واحد اقتصادی راکد در گلستان به چرخه تولید برگشت.

 علی‌محمد زنگانه روز شنبه در همایش تجلیل از شوراهای اسلامی شهر و روستاهای گلستان اظهار کرد: در تعطیلات نوروز امسال ۷۵ هزار گردشگر از جزیره آشوراده دیدن کردند که این آمار باید به ۷۵۰ هزار نفر برسد.

وی با تاکید بر اینکه نمی‌گذاریم مصوبه رییس جمهور برای اجرای طرح طبیعت‌گردی و گردشگری جزیره آشوراده روی زمین بماند، افزود: اجرای طرح طبیعت‌گردی و گردشگری آشوراده در ۲۲ هکتار و احیای ۱۹ هکتار از روستای آشوراده در دستور کار قرار دارد.

استاندار گلستان در ادامه به جایگاه شوراها اشاره کرد و گفت: در قانون اساسی، نظام جمهوری اسلامی متکی بر آرای عمومی است. زمانی نماینده مجلس شورای ملی به صورت فرمایشی انتخاب می‌شد اما به برکت انقلاب اسلامی انتخاب رییس جمهور و نمایندگان مجلس و اعضای شوراها با انتخاب مردم است.

زنگانه به گلایه برخی اعضای شوراها مبنی بر طولانی شدن روند انتصاب شهرداران اشاره کرد و گفت: مجموعه معاونت عمرانی و اداره‌کل امور شهری و شوراهای استانداری گلستان موظف است روند انتصاب شهردار را در دو تا سه هفته مشخص کنند.

وی خواستار تشکیل نظام رصد تخصصی ویژه شوراهای شهر و روستا در استان گلستان شد و افزود: معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری گلستان و همچنین شورای استان باید مطالبه‌ها و مشکل‌های شوراها را پیگیری کنند.

استاندار گلستان با بیان اینکه افزون بر ۱۰ هزار میلیارد ریال منابع اعتباری در پایان فروردین وارد استان شد، گفت: از این مبلغ دو هزار میلیارد ریال برای حل مشکل آب آشامیدنی و دو هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال به سد نرماب اختصاص پیدا کرد.

زنگانه گفت: از آغاز فعالیت به عنوان استاندار تاکنون در ۳۴ شهر حضور پیدا کردم که این رخداد در تاریخ استان بی‌سابقه بود. همچنین در ۱۴ شهرستان شورای اداری تشکیل دادم و نظام مسائل و مشکلات شهرستان‌ها، پیش از سفر بررسی و پیش‌نویس مصوبات تدوین شد و در نشست مشترک مسئولان در سطوح استانی و شهرستانی نیز در باره نظام مسائل مصوبه تعیین شده است.

وی با تاکید بر اینکه مصوبات سفر به شهرستان‌ها تشریفاتی نیست و تک‌تک آنها را تا حصول نتیجه پیگیری خواهم کرد، افزود: برخی شهرستان‌ها بیش از ۱۰۰ مصوبه داشتند و همه این مصوبات پیش از پایان دولت سیزدهم عملیاتی خواهد شد.

استاندار گلستان با بیان اینکه در دولت سیزدهم ۱۳۸ واحد اقتصادی راکد در گلستان به چرخه تولید برگشت، گفت: صادرات غیرنفتی در کل تاریخ گلستان رکورد زد و از یک میلیون و ۳۵ هزار تن گذر کرد، همچنین سهم صادرات گلستان از کل کشور ۹ درصد بود که در دولت سیزدهم به ۲۶ درصد رسید.

زنگانه با بیان اینکه ابرچالش استان گلستان خشک‌شدن خلیج گرگان بود، یادآور شد: در صورت وقوع تراژدی تلخ و دردناک خشک شدن خلیج گرگان، خطرهای بزرگی گلستان را تهدید می‌کرد و محیط زیست و سلامت مردم را به چالش می‌کشاند.

این مقام مسئول با اشاره به همت دولت برای راه‌اندازی منطقه آزاد اینچه‌برون گفت: ده‌ها سرمایه‌گذار منتظر سرمایه‌گذاری در این منطقه آزاد هستند.

وی بیان کرد: خط انتقال برق از نیروگاه به شهرک هزار هکتاری اترک اقدام مثبت دولت در گلستان بود، ما این پروژه را با چنگ و دندان پیگیری کردیم تا زودتر به ثمر بنشیند.

زنگانه به تنش و خشکسالی شدید در کلاله اشاره کرد و توضیح داد: طرح آب‌رسانی کلاله قرار بود سال ۱۴۱۴ به سرانجام برسد اما با اقدامات جهادی دولت سیزدهم، هزار و ۶۸۰ میلیارد ریال اعتبار به این طرح اختصاص یافت.

استاندار گلستان با بیان اینکه دولت برای سد نرماب به عنوان اولین سد با کاربری آب آشامیدنی استان تا اردیبهشت ماه بیش از ۱۹ هزار میلیارد ریال اعتبار تزریق کرد، گفت: همچنین اعتبارات برای کنترل تنش آبی شدید و بهبود وضعیت آب شرب در گرگان ۳۷ برابر شد.

وی به موفقیت گلستان در بخش‌های مختلف در کشور اشاره کرد و از کسب رتبه سوم استان در حوزه اشتغال، رشد بیش از هشت درصدی در حوزه اقتصاد، رتبه ۱۵ در سرمایه‌گذاری خارجی، رتبه دهم کشور در کنترل تورم و رتبه هفت کشور در طرح رضایت‌سنجی از عملکرد کارکنان، رتبه دوم کشور در اجرای مصوبات سفر رییس جمهور و رتبه سیزدهم در تبیین هنرمندانه دستاوردهای دولت خبر داد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نمایندگان پارلمان عراق خواستار اخراج سفیر آمریکا شدند
  • اظهارات جدید وزیر کشور درباره دیوار کشی در استان سیستان و بلوچستان
  • وزیر اسرائیلی به نتانیاهو: به رفح حمله نکنی، کابینه‌ات ساقط می‌شود
  • پارلمان عراق قانون ممنوعیت همجنس‌بازی را تصویب کرد
  • عراق قانون جرم‌انگاری همجنس‌گرایی را تصویب کرد
  • عراق قانون مجازات همجنس‌گرایی را تصویب کرد
  • گام‌های بلند دولت سیزدهم برای رونق اقتصادی در گلستان
  • باهنر: مجلس باید حداقل دو فراکسیون اقلیت و اکثریت داشته باشد /ضرورت ندارد تمام تصمیمات مجلس جناحی باشد
  • مخالفت پارلمان آلمان با پیشنهاد تحریم سپاه پاسداران
  • مخالفت پارلمان آلمان با پیشنهاد تحریم سپاه پاسداران + جزئیات