Web Analytics Made Easy - Statcounter

رهبران کره شمالی و آمریکا از ژوئن ۲۰۱۸ تا کنون ۳ بار با یکدیگر دیدار کرده‌اند اما دیوار بی اعتمادی میان دو کشور همچنان پابرجاست. ۱۳ مهر ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۹ بین الملل آسیا-اقیانوسیه نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، مقامات آمریکا و کره شمالی امروز -13 مهر- مذاکرات خود را در سطح کارگروه مشترک در استکهلم پایتخت سوئد از سر می‌گیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین چارچوب هیات‌های دو کشور  وارد استکهلم پایتخت سوئد شدند. به گفته ناظران سیاسی مذاکرات هیات‌های پیونگ یانگ‌– واشنگتن در استکهلم ، تلاشی برای شکستن بن‌بست در مذاکرات شبه جزیره کره است.

در این مذاکرات همچنین قرار است 2 کشور تماس‌های اولیه‌ای را بعد از انجام این مذاکرات برقرار کنند. درمجموع در این دور از مذاکرات  زمینه دیدار چهارم دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا و کیم جونگ اون رهبر کره شمالی را  فراهم سازند.

«کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی و «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا از ژوئن 2018 تاکنون سه بار در سنگاپور، ویتنام و مرز مشترک کره شمالی و جنوبی دیدار کرده‌اند اما مذاکرات دو طرف هنوز به نتیجه نرسیده و دیوار بی اعتمادی میان دو کشور هم چنان  پابرجاست. اما این پرسش مطرح است که چرا برغم دیدارهای سه گانه سران آمریکا و کره شمالی ، همچنا ن دیوار بی اعتمادی میان دوکشور برقرار است؟

علل بی اعتمادی در مناسبات آمریکا و کره شمالی

از نظر ناظران سیاسی، اولین عاملی که باعث شده  مذاکرات شبه جزیره کره به نتیجه نرسد، بدعهدی‌های آمریکا در مذاکرات است. با وجود تلاش های صادقانه کره شمالی برای ایجاد اعتماد و اجرای بیانیه مشترک اولین نشست کیم و ترامپ در سنگاپور، آمریکا هیچ کاری برای اجرای بیانیه مشترک انجام نداده  است.

نکته دوم، دولت آمریکا ضمن این که تلاشی برای اجرای مفاد توافق نشست سران  دو کشور انجام نداده است بلکه  به جای آن تحریم ها علیه کره شمالی را تشدید کرده است. در این میان کره شمالی خواهان کاهش تحریم‌ های آمریکاست اما واشنگتن تاکید دارد که ابتدا پیونگ یانگ باید گام‌هایی را در زمینه خلع‌ سلاح هسته‌ای بردارد تا تحریم‌ها کاهش پیدا کند.

 افزون بر این،  دولت آمریکا با برگزاری رزمایش مشترک با کره جنوبی در شبه جزیره کره -که ترامپ وعده توقف آن را داده بود- به فضای بی اعتمادی در منطقه  دامن زده است. از منظر پیونگ یانگ ، برگزاری رزمایش‌های نظامی آمریکا و کره جنوبی، برای کره شمالی همیشه به منزله یک تهدید بوده است، اقدامی که هدف آن، براندازی حکومت پیونگ یانگ توصیف می‌شود. و از دیدگاه کره شمالی برگزاری چنین تمرینات مشترک نظامی تخطی از توافقنامه‌ها و مذاکرات طرفین و تلاشی برای آماده سازی حمله به کره شمالی است.

نکته آخر اینکه، از منظر پیونگ یانگ ،زیاده‌ خواهی‌های دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا عامل اصلی شکست این مذاکرات است. به هر تقدیر، هیات‌های مذاکره‌کننده کره شمالی و آمریکا در شرایطی در  استکهلم پایتخت سوئد  دور میز مذاکرات خواهند نشست  که، شبه‌ جزیره کره هنوز از چرخه تنش‌های فزاینده خارج نشده و این مساله از منظر پیونگ یانگ، ناشی از اقدامات تحریک‌آمیز نظامی و سیاسی آمریکا است. به همین دلیل هم است که دولتمردان پیونگ یانگ تاکید کرده اند که  ترامپ در  مذاکرات  احتمالی آینده  سران دو کشور باید انتخابی عاقلانه و اخذ تصمیمی شفاف به میز مذاکره با اون بنشیند.

مذاکرات چهارم ترامپ و اون؛ فرصت جدید برای ارزیابی "صداقت" عملکرد آمریکایی‌ها

در مجموع  مذاکرات  چهارم ترامپ و اون، از منظر کارشناسان سیاسی، فرصت جدید دیگری است تا بار دیگر "صداقت" عملکرد  دولتمردان آمریکایی دربرابر افکار عمومی سنجیده شود. طبیعی است با توجه به این که دولت پیونگ یانگ آخر 2019 را تنها فرصت برای تغییر رفتار دولتمردان آمریکا در قبال کره شمالی قرار داده، ماجراجویی های ترامپ به بهانه اخذ امتیاز از پیونگ یانگ در آستانه انتخابات ریاست جمهوری 2020 امریکا، می‌تواند شبه جزیره کره را مجدداً  به شرایط نقطه صفر بازگرداند و طبیعی است که عواقب آن هم متوجه آمریکا خواهد بود.

فرهاد همتی  - کارشناس مسائل آسیا

 

R1036249/P/S8,87,1128/CT4 واژه های کاربردی مرتبط اخبار "کره شمالی" دونالد ترامپ

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار کره شمالی دونالد ترامپ اخبار کره شمالی دونالد ترامپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۴۸۳۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هرج و مرج در شمال اراضی اشغالی و هجمه تند ضد مقامات صهیونیست

شهرک‌نشینان ساکن شمال فلسطین اشغالی با انتقاد از وضعیت هرج و مرج موجود در این منطقه از زمان آغاز جنگ غزه و عملیات‌های فزاینده حزب‌الله ضد رژیم صهیونیستی، مقامات این رژیم را مورد هجمه قرار داده و آنها را متهم به بی‌مسئولیتی کردند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در حالی که از زمان ورود مقاومت اسلامی لبنان به نبرد طوفان الاقصی در حمایت از مقاومت و مردم غزه شهرک‌های شمالی فلسطین اشغالی از ترس حملات فزاینده حزب الله به شکل تدریجی تخلیه شد، شهرک نشینان ساکن این شهرک‌ها به شدت از عملکرد کابینه و ارتش رژیم صهیونیستی خشمگین بوده و می‌گویند که مقامات اسرائیلی ساکنان شمال را رها کرده‌اند.

وب سایت عبری والا در گزارشی به نقل از تعدادی از شهرک نشینان ساکن شمال اراضی اشغالی اعلام کرد که مقامات اسرائیلی اخیراً دستوری را صادر کرده‌اند مبنی بر اینکه تردد در مناطق روستایی در منطقه الجلیل اعلی ممنوع است.

این شهرک نشینان گفتند، تصمیم مذکور که توسط «اوری گوردین» فرمانده منطقه شمالی ارتش اسرائیل صادر شده اسرائیلی‌ها را از پیاده‌روی و تردد در مناطق روستایی اطراف شهرک‌های شمالی در تعطیلات عید یهودیان منع می‌کند.

« یورام تسور» از ساکنان شهرک‌های شمالی فلسطین اشغالی در این زمینه گفت که ارتش اسرائیل از یک سو به ما می‌گوید که به دره‌ها و مناطق روستایی نزدیک نشوید و از سوی دیگر دستور می‌دهد که در خانه‌های خود که در نزدیکی این مناطق هستند بمانیم.

شهرک نشینان صهیونیست می‌گویند که ارتش اسرائیل آنها را موظف به پیروی از دستورالعمل‌های متناقض اضطراری می‌کند و در حالی که حتی نظامیان زن از رفتن به مناطق روستایی در شهرک‌های شمالی منع شده‌اند دانش‌آموزان باید مسافت 40 کیلومتری را در شمال برای رسیدن به مدارس خود طی کنند.

این شهرک نشینان صهیونیست با اشاره به هرج و مرج حاکم در شمال فلسطین اشغالی اعلام کردند که ارتش تیم‌های بسکتبال را از بازی در شهرک «کفار بلوم» منع کرده اما به دو مدرسه که در این شهرک هستند اجازه می‌دهد تا درهای خود را به روی دانش آموزان باز کنند.

وب سایت صهیونیستی والا در ادامه گزارش خود تاکید کرد که ورود به مناطق ممنوعه‌ای که ارتش تعیین کرده تنها با اخذ مجوز ویژه از مقامات نظامی امکان‌پذیر است. مسئولان شهرک‌ها در شمال کابینه بنیامین نتانیاهو را به سهل‌انگاری و بی‌توجهی به ساکنان این شهرک‌ها متهم می‌کنند. این مسئولان اخیراً نامه‌ای را برای نتانیاهو ارسال کرده و از عملکرد ضعیف و نادرست مقامات سیاسی در مدیریت بحران انتقاد کردند.

شلیک 150 موشک از جنوب لبنان به شمال فلسطین اشغالیضربه کاری به ارتش اسرائیل و ترجمه عملی تهدیدات نصرالله بر این اساس، مسئولان شهرک‌های شمالی فلسطین اشغالی به کابینه نتانیاهو هشدار دادند که تا چند هفته دیگر فرصت دارند کاری برای بهبود اوضاع شهرک‌های شمالی انجام دهند. البته آنها دقیقاً نگفتند که اگر کابینه اسرائیل چنین اقدامی انجام ندهد چه کار خواهند کرد.

بر اساس گزارش رسانه‌های عبری ارتش اسرائیل اندکی بعد از آغاز جنگ غزه دستور تخلیه ده‌ها شهرک واقع در 5 کیلومتری مرز با لبنان را به دلیل ترس از حملات موشکی و پهپادی حزب الله صادر کرد و تاکنون دست کم 120 هزار شهرک نشین ساکن مناطق شمالی مجبور به ترک خانه‌های خود شده‌اند و آواره هستند.

در همین راستا بعد از انجام عملیات‌های پیشرفته کمی و کیفی حزب‌الله لبنان علیه مواضع رژیم صهیونیستی در شمال فلسطین اشغالی طی چند هفته گذشته انتقادات مسئولان و شهرک نشینان صهیونیست از ارتش و کابینه این رژیم به شکل قابل توجهی افزایش پیدا کرده و آنها به شکل مداوم درباره عواقب تشدید جنگ با مقاومت لبنان و وضعیت آشفته جبهه شمالی فلسطین اشغالی هشدار می‌دهند.

«یعقوب عمیدور» مشاور پیشین شورای امنیت داخلی رژیم صهیونیستی در واکنش به ادعاهای اخیر «یوآو گالانت» وزیر جنگ رژیم اشغالگر که مدعی شده بود «اسرائیل نیمی از فرماندهان حزب الله را در جنوب لبنان حذف کرده است» گفت: این اظهارات گالانت بسیار مبالغه آمیز بوده و از او می‌خواهیم که در توهم زندگی نکند و واقع بین باشد. تعداد موشک‌ها و سایر تجهیزات نظامی پیشرفته که حزب الله در اختیار دارد بسیار زیاد است و اکنون زمان جنگ در شمال نیست.

«گیورا زلاتس» رئیس شورای منطقه‌ای در الجلیل اعلی نیز به نوبه خود گفت که در حال حاضر شهرک های شمالی کاملا خالی شده و همه از آمدن به اینجا می‌ترسند. آنچه که گالانت اخیرا گفته و برخی تحلیلگران نظامی اسرائیلی می‌گویند هیچ اهمیتی برای ساکنان شمال که آواره شده‌اند ندارد. اسرائیل باید تصمیم بگیرد که چگونه ساکنان شمال را در تابستان به خانه‌هایشان برگرداند.

از طرف دیگر روزنامه عبری یدیعوت آحارانوت اعلام کرد که هدف راهبردی اسرائیل عقب راندن نیروهای ویژه رضوان حزب الله از مرزهاست تا ساکنان شمال بتوانند به خانه‌های خود برگردند اما می‌بینیم که این هدف محقق نشده است. در حال حاضر شهرک‌های شمالی خالی بوده و بعد از گذشت بیش از نصف سال از جنگ هیچ چشم اندازی برای پایان درگیری‌ها در شمال دیده نمی‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هرج و مرج در شمال اراضی اشغالی و هجمه تند ضد مقامات صهیونیست
  • تردید مقامات امنیتی صهیونیست در اثربخشی حمله به رفح
  • کره شمالی: آمریکا از حقوق بشر به‌عنوان ابزار سیاسی علیه پیونگ یانگ استفاده می‌کند
  • کره شمالی : آمریکا از حقوق بشر بعنوان ابزار سیاسی خصمانه علیه پیونگ یانگ استفاده می کند
  • چین، میزبان مذاکرات آشتی حماس و فتح
  • چین میزبان مذاکرات آشتی میان حماس و فتح می شود
  • چین میزبان مذاکرات آشتی میان حماس و فتح خواهد بود
  • رایزنی سئول و واشنگتن درباره تقسیم هزینه‌های حضور سربازان آمریکایی
  • آصفری: بلندتر شدن دیوار بی‌اعتمادی نتیجه سیاست‌های اتحادیه اروپا در قبال ایران است
  • کره شمالی: آمریکا از حقوق بشر بعنوان ابزار سیاسی خصمانه علیه پیونگ یانگ استفاده می‌کند