Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-29@08:12:49 GMT

ديوار بلند بي اعتمادي مانع مذاکره با آمريکا است

تاریخ انتشار: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۱۷۳۲۸

ديوار بلند بي اعتمادي مانع مذاکره با آمريکا است

خبرگزاري آريا - تهران- ايرنا- رئيس جمهوري آمريکا با افزايش فشارهاي اقتصادي و کاربرد تهديدات نظامي بر مذاکره با مسوولان جمهوري اسلامي ايران پافشاري دارد. بزرگترين مانع در اين ميان بي اعتمادي است که کاخ سفيد خود ديوار آن را بالا برده است.

به گزارش گروه تحليل، تفسير و پژوهش هاي خبري ايرنا، در ادامه اقداماتي چون گسيل ناو هواپيمابر آمريکايي به منطقه و اعمال تحريم هاي تازه در بخش معادن و فلزات و در واکنش به کاهش تعهدات برجامي از سوي ايران، «دونالد ترامپ» باز هم تمايل شديد خود به گفت وگو بر سر اختلافات با تهران را مطرح ساخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي ديروز (نوزدهم ارديبهشت ماه) ضمن تاختن بر رقباي دموکرات به ويژه وزير امور خارجه دولت پيشين و بيان اينکه درگيري نظامي با ايران کاملا نامحتمل نيست، اظهار داشت مايل است شرايط اقتصادي کشور ما بهبود يابد.
وي تصريح کرد منتظر است تا از تهران تماسي با واشنگتن برقرار شود و اگر اين کار صورت گيرد آماده گفت وگو است. در ارتباط با انگيزه هاي ترامپ از اقدامات خصمانه عليه جمهوري اسلامي ايران، احتمال وقوع درگيري نظامي و مساله مذاکره دوجانبه، پژوهشگر ايرنا با «رحمت مهدوي» فعال سياسي گفت وگويي را صورت داد که در ادامه آمده است؛
** تمايلات موجود به بروز درگيري نظامي قابل درک نيست
مهدوي در ابتداي اظهاراتش گفت: صحبت ديروز و امروز نيست. از چندماه پيش برخي دوستان که به يُمن فضاي مجازي صاحب قلم شدند، در تحليل هاي خود علاقمند به گستراندن سايه جنگ بر کشورند و مشخص نيست اين شوق و علاقه ريشه در چه دارد. از روز چهارشنبه که جمهوري اسلامي به حق و بر اساس استناد به مفاد برجام اعلان کرد دوباره برخي فعاليت هاي هسته اي خود را پيگيري خواهد کرد، شاهد رشد تحليل هاي جنگي و ايجاد رعب و وحشت هستيم.
خيلي نياز نيست به ساليان دور برويم. تاريخ هشت ساله دفاع مقدس را که مرور کنيم کافي است. ايران 98 قابل قياس با ايران 59 در حوزه نظامي نيست. جنگ آمريکا با ايران چند روزه، چند ماه و چند ساله نخواهد بود. چه براي جمهوري اسلامي کف بزنيم، چه نزنيم زيرساخت هاي کشور طي چهار دهه گذشته بسيار متحول شده و توسعه يافته است. با اين حال بسياري مي گويند در يک جنگ طولاني بسياري از اين زيرساخت ها از ميان خواهد رفت. طيفي هم وضعيت عراق، سوريه و افغانستان را مثال مي زنند و مي گويند اين براي ترساندن مردم نيست بلکه يادآوري واقعيت هاي منطقه است.
آنچه مشخص است و رهبر معظم انقلاب هم به آن اشاره داشته اند عبور از اين وضعيت پرتهديد با مذاکره ممکن نيست اما جنگي هم درنخواهد گرفت زيرا بين شرايط کنوني ايران، آمريکا و نظام بين الملل با وضعيت جنگي فرسنگ ها فاصله وجود دارد.
** اعتمادي به آمريکا وجود ندارد
اين فعال سياسي ادامه داد: در گير و دار تعارضات فزاينده ميان تهران و واشنگتن صبحت از حرف حق است. حرف حق در روابط بين الملل درست است جايي ندارد اما صحبت از حرف حق در داخل خانواده بزرگ ايران مانعي ندارد. ايران به هر ترتيب معاهده اي را در سطح بين المللي با شش قدرت جهاني به سرانجام رساند و تمامي تعهدات خود را انجام داده است. در اين بين آمريکا يک سال قبل از برجام خارج شد و اخيرا نيز تحريم هاي جديدي را اعمال کرده است که عملا از برجام هيچ نامي باقي نمي ماند، با اين حال همچنان مُصر به اين است که ايران بايد به برجام متعهد باشد. پرسش اصلي اين است ايران در قبال کدام تعهد بايد همچنان متعهد باشد؟ اگر نياز به مذاکره مجدد و تغيير برخي مفاد برجام هم بود اين امر بايد بعد از اتمام زمان توافق شده در برجام صورت مي پذيرفت نه در سال اول برجام. ديوار بلند بي اعتمادي دو طرف بايد با متعهد بودن به برجام از بين مي رفت.
** تقابل آمريکا با ايران به خاطر چيست؟
به گفته مهدوي، تضاد اصلي آمريکا با ايران نه بخاطر جمهوري اسلامي، نه بخاطر انرژي هسته اي، نه بخاطر حقوق بشر، نه ادعاهاي مربوط به تروريسم و ... بلکه به واسطه نفوذ بالاي ايران در منطقه است چرا که سياستمداران آمريکايي خود بهتر مي دانند که پيگيري حقوق بشر، انرژي هسته اي، مبارزه با تروريسم از سوي کشوري که تنها استفاده کننده بمب اتمي در جهان بوده و بيشترين تسليحات هسته اي را در اختيار دارد و بيشترين جنگ ها را از زمان رشد دموکراسي در جهان داشته است، بيشتر بازي با افکار عمومي است تا ادعاهاي واقعي. بنابراين آمريکا به دنبال انتقام جويي از کشوري است که از چهل سال پيش وارد دايره قدرت آن در منطقه شده است.
بعيد خواهد بود آمريکا در دوره ترامپ با ايران وارد جنگ شود زيرا سياست هاي کاخ سفيد دقيقا استوار بر اصل هزينه و فايده است. او وارد جنگ با کشوري نخواهد شد که قدرت وسيع کردن دامن جنگ به کل خاورميانه را دارد که به تبع آن هزينه هايي بيشماري را بر واشنگتن متحمل خواهد ساخت. اينکه گفته شود عربستان يا امارات جنگ نيابتي با ايران خواهند داشت يا هزينه هاي آن را پرداخت خواهند کرد، اين حالت اتفاقا بهترين گزينه براي ايران خواهد بود زيرا ايران وارد جنگ با کشورهايي مي شود که با آنها نزديکترين فاصله جغرافيايي را دارد و موفق تر خواهد بود تا جنگ احتمالي با آمريکا که نه مرز مشترکي دارد و نه فاصله کم.
ايران به اعتبار تئوري بازدارندگي داراي حق استفاده از انرژي هسته اي، موشک هاي دوربرد و آخرين تکنولوژي هاي جنگي است. در حالي که کشورهاي همسايه همچون پاکستان، روسيه داراي بمب اتمي بوده، يا کشورهايي همچون عربستان و امارات بيشترين خريد ساليانه تسليحات نظامي منطقه را دارند. به همين خاطر اين سخن خريداران بسياري دارد که سِير کردنِ صرف در فضاي گفتمان در روابط بين الملل، آرمان گرايي محض است که تمام آرمان هاي بين المللي را نشانه رفته است.
پژوهش**9279
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۱۷۳۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماشین مغزشویی صهیونیست‌ها به دیوار خورد!

دریافت 40 MB کد خبر 6090556

دیگر خبرها

  • ماشین مغزشویی صهیونیست‌ها به دیوار خورد!
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • روزنامه شرق: بهترین فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از دست ندهید! / اجرای برجام و FATF اولویت نظام پس از عملیات وعده صادق
  • (عکس) بازار چشم انتظار یک شاسی بلند جدید / قیمت باورنکردنی محصول جدید کیا در ایران
  • گام بلند استارتاپ «طرح تو طرح» برای نوآوری دیجیتال در معماری
  • (تصاویر) شاسی‌بلند چینی بازار ایران به بریتانیا می‌رود
  • محمد صدر: ایران با اسرائیل درگیر نشد، با ناتو رو در رو شد
  • تعریف دولتمردان برجام از خود به خاطر نابودی یک دهه فرصت رشد اقتصادی!
  • آصفری: بلندتر شدن دیوار بی‌اعتمادی نتیجه سیاست‌های اتحادیه اروپا در قبال ایران است
  • تصاویر| شاسی‌بلند چینی بازار ایران به بریتانیا می‌رود / ورود چری به بازار خودروی اروپا