Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@10:31:17 GMT

دیوار بلند اروپا

تاریخ انتشار: ۹ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۴۳۰۳۷۲

دیوار بلند اروپا

رهبران اتحادیه اروپا پس از 10 ساعت مذاکره بی‌امان، از سد ایتالیا گذشتند و در نهایت صبح روز جمعه درباره گام‌هایی جدید برای سروسامان‌دادن به اوضاع مهاجران به توافق رسیدند. کوتاه‌زمانی پیش از پایان نشست رهبران کشورهای اروپایی، دونالد تاسک، رئیس شورای اروپا، در صفحه توییتر خود از توافق کشورهای اروپایی درباره مهاجران خبر داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ساعاتی پیش از آن، به‌نتیجه‌رسیدن این نشست محل تردید بود، چراکه ایتالیا تهدید کرده بود که اگر کشورهای عضو اتحادیه اروپا در سروسامان‌دادن به مهاجرانی که از طریق دریا به ایتالیا می‌رسند، به این کشور کمک نکنند، کل متن توافق‌نامه را وتو خواهد کرد.

گرچه بسیاری از رهبران اروپایی از رسیدن به این توافق ابراز خرسندی کرده‌اند، اما توافقی که در نخستین ساعات صبح جمعه حاصل شد، هنوز فرسنگ‌ها تا احیای قوانین پناهندگی اتحادیه اروپا فاصله دارد؛ قوانینی که از زمان بحران مهاجران در سال 2015، کشورهای اروپایی بی‌شماری از آن عقب‌نشینی کردند. بااین‌حال این توافق نشانه اجماع کشورهای اروپایی درباره یکی از تفرقه‌برانگیزترین موضوعات این بلوک است و فشارهای سیاسی را، به‌ویژه فشارها بر آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، کاهش می‌دهد.

به نظر می‌رسد این توافق، هم پاسخی است به نگرانی‌های کشورهای اروپایی درباره مرز و هم کشورهای ساحلی که بیش از همه تحت‌تأثیر بحران مهاجران قرار گرفته‌اند. از آن‌سو رهبران کشورهای اروپایی با رسیدن به این توافق احتمالا می‌توانند خواسته‌های ضدمهاجرتی درون کشورهایشان را هم رفع‌ورجوع کنند و بعد از مدت‌ها دراین‌باره به حس وحدت و اجماع می‌رسند. رهبران اروپایی در بیانیه پایانی خود اعلام کردند: «این (بحران مهاجران) فقط چالشی برای یکی از کشورهای عضو (اتحادیه اروپا) نیست، بلکه چالش کل اروپاست».

این رهبران با اشاره به کاهش تعداد مهاجرانی که در سال‌های اخیر وارد این کشورها شده‌اند، افزودند: «شورای اروپا مصمم است که به تقویت سیاست‌هایش برای جلوگیری از بازگشت موج کنترل‌ناپذیر مهاجرتی سال 2015 ادامه دهد و بیش از گذشته سد راه مهاجران غیرقانونی در همه مسیرهای ورودی و خروجی شود». اروپا در حالی از ورود پناه‌جویان به داخل مرزهای خود جلوگیری می‌کند که بسیاری از تحلیلگران سیاست‌های نادرست کشورهای اروپایی در منطقه خاورمیانه را یکی از دلایل ادامه جنگ در کشورهای جنگ‌زده‌ای نظیر سوریه و عراق می‌دانند. آن دست پناهندگانی هم که موفق شده‌اند از مرز عبور کنند و وارد کشورهای اروپایی شوند، عموما در کمپ‌هایی بدون امکانات نگهداری و حتی برخی از آنها به کشورهای خود بازگردانده می‌شوند.

طبق توافق رهبران اروپایی، کشورهای عضو اتحادیه اروپا باید به مهاجرانی که از دریای مدیترانه نجات یافته‌اند کمک کنند تا بار از روی دوش یونان و ایتالیا برداشته شود. بااین‌حال جزئیات درباره چگونگی این کمک مشخص نیست. برای جلوگیری از وضعیتی آشوب‌زده، رهبران اروپایی توافق کردند که باید «تلاش مشترکی» صورت گیرد، اما «فقط به صورت داوطلبانه». کشورهای عضو اتحادیه اروپا مهاجران نجات‌یافته را به خاک خود راه می‌دهند و مراکزی برای بررسی ادعاهای مهاجران در خاک خود دایر می‌کنند.

همچنین کشورهای عضو، نظارت بر مرزهای خود با کشورهای غیرعضو را تقویت خواهند کرد و منابع مالی بیشتری برای تشویق ترکیه، مراکش و کشورهای شمال آفریقا برای جلوگیری از حرکت مهاجران به سوی کشورهای عضو اتحادیه اختصاص خواهند یافت. مسئله مهاجران در هفته‌های اخیر و پس از آن به دستور کار اصلی شورای اروپا بدل شد که مرکل با چالشی جدی از سوی شریک ائتلافی خود در دولت، اتحادیه سوسیال‌مسیحی بایرن و هورست زیهوفر، وزیر کشور آلمان، مواجه شد. او تهدید کرده بود که برای جلوگیری از ورود مهاجران به آلمان، قوانین مرزی سخت‌گیرانه جدیدی را اجرائی خواهد کرد.

بخشی از این توافق‌نامه مشخصا نگرانی‌های زیهوفر و دیگر منتقدان درباره حرکت‌های به‌اصطلاح «ثانویه» مهاجران (ورود مهاجران به یکی از کشورهای اروپایی و حرکت به سمت کشور اروپایی دیگر) پاسخ می‌دهد و به تقویت موقعیت مرکل در برابر زیهوفر کمک می‌کند. رهبران اروپایی در بخشی از توافق‌نامه خود اعلام کردند: «حرکت‌های ثانویه پناه‌جویان بین کشورهای عضو، یکپارچگی سیستم پناهندگی مشترک اروپایی و شینگن را به خطر می‌اندازد.

کشورهای عضو باید همه اقدامات قانونی و اداری داخلی لازم را برای مقابله با چنین حرکتی اتخاذ کنند». گرچه توافق به‌دست‌آمده کشورهای اروپایی در اجلاس روز گذشته توافق نهایی نیست، اما نقشه راه را برای کشورهای عضو اتحادیه اروپا مشخص می‌کند. به گفته مارک رته، نخست‌وزیر هلند: «اروپا گام‌به‌گام در مسیر مقابله با بحران پناه‌جویی پیش می‌رود و این امر اقدامی ضروری است». سازمان‌های حقوق‌بشری نظر دیگری دارند و بر این باورند که آنچه ضروری است آغوش باز اتحادیه اروپا برای مهاجران است و نه اجماع برای سدساختن پیش‌روی پناه‌جویانی که از راه دراز و با تحمل راهی طاقت‌فرسا که در برخی موارد به قیمت جان مهاجران تمام می‌شود، خود را به اروپا رسانده‌اند.

**شکست لایحه مهاجرتی قانون‌گذاران جمهوری‌خواه
مجلس نمایندگان ایالات‌متحده آخرین لایحه مهاجرتی جمهوری‌خواهان را با اکثریت آرا رد کرد تا بحران پیچیده سالیان قانون‌گذاران آمریکایی حل‌نشده باقی بماند. این لایحه که پس از هفته‌ها مذاکره میان قانون‌گذاران جمهوری‌خواه عرضه شد، به‌راحتی و با 301 رأی مخالف در مقابل 121 رأی موافق رد شد. در این رأی‌گیری تمامی نمایندگان دموکرات همراه ده‌ها نماینده محافظه‌کار جمهوری‌خواه دیگر به این لایحه که در آن توانایی کافی در مقابله با مهاجرت غیرقانونی نمی‌دیدند، رأی مخالف دادند.

این لایحه که با مصالحه جمهوری‌خواهان محافظه‌کار و معتدل تنظیم شده بود، بودجه دونالد ترامپ برای ساخت دیوار مرزی را تأمین و مهاجرت‌های قانونی را محدود می‌کرد. این لایحه همچنین تلاش می‌کرد اقدام دولت در جداسازی خانواده‌های مهاجران را متوقف کند و از سوی دیگر می‌توانست مسیر شهروندی را برای برخی مهاجران جوان هموار کند که از آنها به‌عنوان «رؤیاپردازان» یاد می‌شد. هفته گذشته هم مجلس نمایندگان آمریکا طرح مهاجرتی دیگری را رد کرد که حتی از لایحه کنونی هم محافظه‌کارانه‌تر بود. بسیاری از اهداف مهاجرتی دونالد ترامپ در این لایحه وجود داشت، اما رئیس‌جمهوری آمریکا رغبت چندانی به این لایحه نشان نداد.

او روز جمعه به جمهوری‌خواهان گفته بود تا بعد از انتخابات میان‌دوره‌ای «وقت خود را بر سر لایحه مهاجرتی هدر ندهند». ترامپ گفته بود لایحه جمهوری‌خواهان شانس کمی برای عبور از مجلس سنا دارد. بااین‌حال او روز چهارشنبه پیام کاملا متفاوتی در توییتر خود نوشت: «جمهوری‌خواهان مجلس نمایندگان باید لایحه را تصویب کنند حتی اگر در مجلس سنا رد شود».

درحالی‌که لایحه قانون‌گذاران جمهوری‌خواه در مجلس نمایندگان آمریکایی به بن‌بست رسیده، پلیس کنگره آمریکا حدود 575 نفر را که در اعتراض به سیاست‌های ضدمهاجرتی «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا، مقابل ساختمان مجلس سنا تظاهرات کرده بودند، دستگیر کرد. با وجود تغییر عقیده ترامپ درباره مسئله جدا‌سازی کودکان مهاجران غیرقانونی از خانواده‌هایشان، سیاست مهاجرتی «تحمل صفر» در آمریکا همچنان جنجال‌بر‌انگیز است.

در همین راستا شماری از گروه‌های فمینیستی روز پنجشنبه مردم را به تظاهرات در واشنگتن دعوت کردند. تظاهراتی نیز قرار است شنبه برگزار شود. پنجشنبه صدها زن در ساختمان اجرائی سنا فریاد اعتراض سر دادند. این اعتراض‌ها در نهایت با بازداشت ده‌ها نفر از این زنان پایان یافت. این زنان پیش از تجمع در ساختمان سنا در خیابان‌های واشنگتن تظاهرات کرده بودند.

*منبع: روزنامه شرق؛ 1397،4،9
**گروه اطلاع رسانی**2059**2002

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي شرق چالش هاي جهاني مهاجران غيرقانوني

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۴۳۰۳۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصاویر| شاسی‌بلند چینی بازار ایران به بریتانیا می‌رود / ورود چری به بازار خودروی اروپا

امیرمسعود عابدین: جدیدترین مدل جائکو J۷ در واقع نسخه پلاگین هیبریدی چری تانسو ۰۶ بوده و اخیراً در نمایشگاه خودرو پکن به نمایش درآمد. این خودروی جدید احتمالاً در ژوئن ۲۰۲۴ با قیمت اولیه تقریبی ۴۰ هزار پوند انگلیس در بریتانیا عرضه شود.

به گزارش خبرآنلاین، ظاهر جائکو J۷ شبیه به چری تانسو ۰۶ است. تفاوت ظاهری این دو خودرو با یکدیگر، در لوگو "JAECOO" بوده که در جلوپنجره با لوگو چری شده است.

چری تانسو ۰۶ مدل ۲۰۲۴ دارای ابعاد ۴۵۳۸/۱۸۹۸/۱۶۸۰ میلی‌متر بافاصله بین دو محور ۲۶۷۲ میلی‌متر است. انتظار می‌رود جائکو J۷ نیز همین اندازه را داشته باشد. از طرفی، خودروی جدید از طراحی سقف معلق استفاده می‌کند که با دستگیره‌های مخفی درب‌ها و رینگ‌های پنج پره هماهنگ شده است. یک سانروف پانوراما نیز وجود دارد.

نیروی تولیدی از یک سیستم پلاگین هیبریدی متشکل از یک موتور ۱.۶ لیتری توربو و موتورهای الکتریکی دوگانه تامین می‌شود. حداکثر قدرت موتور بنزینی به ۱۹۴ اسب بخار و حداکثر گشتاور به ۲۹۰ نیوتن متر می‌رسد. شتاب صفر تا صد این خودرو ۸ ثانیه طول می‌کشد. علاوه بر این، برد جامع کروز آن ۱۲۰۰ کیلومتر است در حالی که برد حالت الکتریکی خالص آن تقریباً ۱۰۰ کیلومتر است. در حال حاضر، چری به طور رسمی مشخصات پیشرانه را تأیید نکرده است.

فضای داخلی مطابق با تانسو ۰۶ است. یک صفحه‌نمایش کیلومترشمار ۱۰.۲۵ اینچی، نمایشگر مرکزی و عمودی ۱۴.۸ اینچی و یک فرمان D شکل در این بخش وجود دارند. سیستم کمک رانندگی پیشرفته سطح ۲ نیز در این خودرو حضور دارد که دارای کروز کنترل تطبیقی، ترمز اضطراری خودکار، هشدار خروج از خط و تشخیص نقاط کور است.

در سال ۲۰۲۳، چری سالانه ۹۳۷٬۱۴۸ دستگاه خودرو صادر کرد که نسبت به سال قبل ۱۰۱.۱ درصد افزایش داشت.

جهت مشاهده لیست قیمت روز خودرو های داخلی و خارجی می توانید به صفحه لیست قیمت روز خودرو در خبرآنلاین مراجعه کنید.

۵۴۳۲۲

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899812

دیگر خبرها

  • تلاش مهدی طارمی برای دریافت شهروندی پرتغال
  • برخی کشورهای اروپایی طالب خرید خودروهای ایرانی هستند
  • اعلام آمادگی مکرون برای استفاده از سلاح هسته ای علیه روسیه
  • درخواست ماکرون برای بازدارندگی هسته‌ای در دفاع مشترک اروپایی
  • تردد معلولان در اروپا آسان‌تر می‌شود
  • آصفری: بلندتر شدن دیوار بی‌اعتمادی نتیجه سیاست‌های اتحادیه اروپا در قبال ایران است
  • تصاویر| شاسی‌بلند چینی بازار ایران به بریتانیا می‌رود / ورود چری به بازار خودروی اروپا
  • نجات ده‌ها پناهجو در سواحل مراکش
  • مکرون: اروپا در حال مردن است
  • احتمال محرومیت نمایندگان لالیگا از حضور در رقابت‌های اروپایی