Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@13:10:50 GMT

آمریکا و دیوار بلند چین در جنوب شرق آسیا

تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۵۰۲۹۷۴

آمریکا و دیوار بلند چین در جنوب شرق آسیا

کوالالامپور – ایرنا – به رغم اینکه آمریکا از دوره باراک اوباما تلاش های بسیاری برای نفوذ گسترده درجنوب شرق آسیا داشت، اما پس زدن این اقدامات توسط دونالد ترامپ رئیس جمهوری کنونی آمریکا و تمایل کشورهای این حوزه برای همکاری با پکن، واشنگتن را در بسیاری اقداماتش درمنطقه با دیوار بلند چین روبه رو ساخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش روز شنبه ایرنا، دولت جدید آمریکا نیز برای گسترش روابط با کشورهای این منطقه اقدامات جدیدی را انجام داده است اما این دولت ترامپ نیز با سدی به نام نفوذ چین در جنوب شرق اسیا روبه روست.
مصداق این موضوع را می توان در ایستادگی فیلیپین در مقابل آمریکا مشاهده کرد که برغم اینکه دادگاه بین المللی لاهه در سال 2016 در خصوص پرونده چالش های دریای جنوبی چین به نفع مانیل رای داده بود، اما 'رودریگو دوترته' رئیس جمهور فیلیپین به این رای که مورد حمایت آمریکا نیز بود، توجهی نشان نداد و حفظ و تداوم روابط با پکن را مورد تاکید قرار داد.
بی اعتنایی 'دوترته' به رای دادگاه بین المللی لاهه که آمریکا آن را گامی برای حضور پررنگ تر خود در فیلیپین و آبهای اطراف آن می دانست، ضربه سنگینی بر سیاست آمریکا در قبال منطقه جنوب شرق آسیا بود.
این موضوع درواقع زنگ خطر را برای آمریکایی ها به صدا درآورده است زیرا چین نشان داد ، پیش از انکه یک قدرت جهانی باشد، جای پای خود را به عنوان یک قدرت منطقه ای در جنوب شرق آسیا مستحکم کرده است.
در واقع، این منطقه که از لحاظ موقعیت دریایی و به واسطه تجارت جهانی نقش مهمی در مبادلات جهان دارد، همواره مورد توجه کشورهایی از جمله چین، ژاپن و روسیه نیز قرار داشته و آمریکا نیز تلاش کرده که در این عرصه از جایگاه ویژه ای برخوردار باشد.
کشورهای این حوزه با درک این نکته که چین از نظر اقتصادی و نظامی تاثیرگذارتر از آمریکا دراین منطقه است و به دلیل مجاورت جغرافیایی نیز نقش مهمی در معادلات منطقه ای دارد، خواستار حفظ و تقویت روابط خود با پکن هستند و به نظر می رسد این کشورها در گام نخست روابط منطقه ای خود نگاه به پکن را پیش از واشنگتن مد نظر دارند.
روابط سنتی کشورهای منطقه با آمریکا که نشات گرفته از ضعف اقتصادی و نظامی کشورهای منطقه بوده اکنون با پیشرفت این کشورها معادله روابط دوجانبه هر یک از آنها با واشنگتن دستخوش تغییر و تحول جدیدی شده است. تغییری که تداوم آن می تواند رفته رفته آمریکا را با چالش های بیشتری در تاثیرگذاری در روابط با کشورهای منطقه روبه رو کند.
این روند، با پشت کردن آمریکا به معاهدات بین المللی از جمله توافق تجاری دو سوی اقیانوس آرام موسوم به 'تی.پی.پی'، توافق (پیمان) پاریس و برجام حتی می تواند روند بی اعتباری آمریکا را تسریع کرده و باعث شکل گیری نظم نوینی در روابط منطقه ای و بین المللی شود.
'دونالد ترامپ' رئیس جمهور آمریکا با تصور قدرت بخشیدن به این کشور، اقدام به نقض تعهدات بین المللی و منطقه ای کرده است که درواقع این امر موجب شده تا مسئولیت پذیری آمریکا با علامت سئوال بزرگی در اذهان جهانیان مواجه شود.
درعین حال ترامپ دردوره فعالیت خود با تاخیرانداختن در سیاست های کاخ سفید به سمت جنوب شرق آسیا، بسترها را برای گسترش و تقویت فعالیت های چین دراین حوزه بیش از گذشته فراهم ساخت واین امر سبب شد تا تلاش های گسترده باراک اوباما همتای پیشینش در منطقه بدون ثمر رها شود.
آساق**241**1599

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۰۲۹۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش ایران به اعمال تحریم برخی از کشورهای غربی علیه نیروهای مسلح

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در واکنش به تحریم‌های جدید آمریکا، انگلیس و کانادا تصریح کرد: توسل به ابزار تحریم علیه ظرفیت‌های دفاعی ایران خللی در عزم و اراده ایران ایجاد نمی‌کند.

به گزارش مشرق، ناصر کنعانی در یک موضع گیری رسانه‌ای اقدام سه کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم‌هایی علیه برخی اشخاص حقیقی و حقوقی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، همچنین قطعنامه پارلمان اروپا و طرح ادعاهایی علیه کشورمان را به شدت محکوم و از همراهی معدود کشورهایی در اروپا از رویکرد ظالمانه دولت آمریکا انتقاد کرد.

کنعانی افزود: ظرفیت‌های نظامی جمهوری اسلامی ایران متناسب با نیاز آن در تامین امنیت و منافع ملی، حفاظت از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و دفاع مشروع و بازدارنده در مقابل هرگونه تهدید و تجاوز خارجی است و جمهوری اسلامی ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی و مبارزه با تروریسم بین‌المللی است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: توسل به ابزار تحریم علیه ظرفیت‌های دفاعی جمهوری اسلامی ایران نه تنها خللی در عزم و اراده دولت و مردم ایران در افزایش اقتدار ملی با هدف دفاع مشروع و قاطع از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و امنیت و منافع ملی ایران ایجاد نمی‌کند، بلکه برخلاف میل تحریم کنندگان، تحریم‌ها را به فرصتی برای خودکفایی و خوداتکایی در تقویت و توسعه ظرفیت دفاعی و نظامی ایران تبدیل کرده است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی از رویکرد دوگانه پارلمان اروپا در موضوع حمله رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در دمشق و دفاع مشروع ایران شدیدا انتقاد کرد و گفت: جای تأسف است که پارلمان اروپا در قطعنامه‌ خود نسبت به اقدام متجاوزانه و ناقض قوانین و حقوق بین‌الملل رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک ایران و شهادت مستشاران رسمی ضدتروریست ایرانی، صرفا به ابراز تأسف بسنده کرده است، اما اقدام مشروع ایران علیه رژیم یاد شده در چارچوب حق ذاتی دفاع مشروع را شدیدا محکوم می‌کند!

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: چرا پارلمان اروپا از پرداختن به منشأ و عامل اصلی بروز تنش و ناامنی در منطقه که ریشه در اشغالگری و رویکرد جنایتکارانه رژیم صهیونیستی اسرائیل در کشتار مردم فلسطین و نیز نقض مکرر قوانین و حقوق بین‌الملل توسط این رژیم جعلی دارد، طفره می‌رود و در مقابل همسو با سیاست آمریکا از رژیمی حمایت می‌کند که اصل و اساس ناامنی و تنش در منطقه در طول هشت دهه متمادی است!

کنعانی همچنین با روشن و شفاف توصیف کردن سیاست و مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در قبال بحران اوکراین و با رد مجدد ادعاهای مربوط به استفاده از تسلیحات ایران در جنگ اوکراین تاکید کرد: اگر آمریکا و اروپا عزم صادقانه ای داشته باشند، جنگ در اوکراین و جنگ علیه غزه در سریعترین زمان ممکن خاتمه خواهد یافت، اما آمریکا و برخی کشورهای اروپایی اصرار دارند که در مسیر غلط تاریخ حرکت کنند و به‌ جای کمک به توقف جنگ، بر آتش آن بیفزایند و وقت خود را مصروف اتهام زنی به دیگران کنند.

کنعانی تاکید کرد: بسیاری از ملت‌ها و دولت‌ها به خصوص در منطقه غرب آسیا دیگر هیچ امید و اعتقادی به نقش آمریکا و متحدان اروپایی آن در کمک به برقراری ثبات و امنیت در منطقه ندارند.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود؛ این دولت و مردم ایران هستند که باید از آمریکا و اروپا به دلیل نقض توافق هسته‌ای و ایفای نقش مخرب در ثبات و امنیت پایدار در منطقه سؤال و طلبکاری کنند، نه اینکه این دولتهای ناقض عهد و پیمان، خود را جای طلبکار و مدعی نشانده و به گستاخی بر فهرست تحریم‌های ظالمانه علیه مردم ایران بیفزایند.

کنعانی خاطرنشان کرد: اگر رشادت و جانفشانی سپاه پاسداران و مستشاران شهید ضد تروریست سپاه در منطقه نبود، تروریسم داعشی تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ کرده بود و امنیت منطقه و جهان را بیش از پیش تهدید می کرد، حال چگونه پارلمان اروپا وقیحانه خواستار گنجاندن تنها نیروی واقعی ضدتروریسم جهان در فهرست تروریسم می شود؛ مگر اینکه تصور کنیم گروه‌های تروریستی در راستای اهداف و منافع نامشروع آمریکا و معدود دولتهای اروپایی و رژیم صهیونیستی برای دامن زدن به بی‌ثباتی و ناامنی در منطقه غرب آسیا عمل می‌کنند!

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پایان بار دیگر تاکید کرد : تکرار رویکردهای غیرقانونی و اشتباه توسل به ابزار تحریم و فشار از سوی آمریکا و تبعیت برخی دول اروپایی از واشنگتن، هیچ حق و مشروعیتی برای ادعاهای آنها از منظر حقوقی و بین‌المللی ایجاد نمی‌کند و آنها باید زمانی پاسخگوی این ادعاها و اقدامات ظالمانه خود علیه دولت و مردم ایران باشند.

دیگر خبرها

  • قزاقستان: کشورهای مختلف به برقراری روابط با کابل تمایل دارند
  • کنعانی: ایران برخورد پلیسی با دانشجویان را در دانشگاه‌های آمریکا نمی‌پذیرد
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • فارن افرز: احتمال شکل گیری ائتلاف منطقه ای اعراب و اسرائیل علیه ایران چقدر است؟
  • فارن افرز: از اتحاد عبری-عربی علیه ایران خبری نیست/ همسایگان عربی ایران به دنبال جنگ با تهران نیستند
  • ساخت ۲۳۰ واحد برای جا به جایی ساکنین منبع آب اهواز
  • واکنش ایران به اعمال تحریم برخی از کشورهای غربی علیه نیروهای مسلح
  • محمد صدر: ایران با اسرائیل درگیر نشد، با ناتو رو در رو شد
  • بالانسر ایران و اسرائیل
  • وزیر دفاع روسیه: مسکو هرگز ناتو را تهدید نکرده است