Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساتین»
2024-04-29@12:16:32 GMT

تاریخچه پژو ۴۰۵ در ایران و دیوار بلند انحصار!

تاریخ انتشار: ۸ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۳۴۷۳۵۷

تاریخچه پژو ۴۰۵ در ایران و دیوار بلند انحصار!

پژو ۴۰۵ سدان‌ بزرگ خودروساز فرانسوی، سال ۱۹۸۷ به بازار جهانی معرفی شد و نمونه استیشن آن که برای استفاده به عنوان خودروی تشریفات استفاده می‌شد، سال بعد (۱۹۹۸) رونمایی شد؛ یعنی همان سالی که ۴۰۵ توانست با اختلاف نسبت به رقبا خودروی سال اروپا لقب بگیرد.

خط تولید پژو ۴۰۵ مهر سال ۱۳۶۹ توسط رئیس جمهور وقت، افتتاح شد و تا به امروز طیف وسیعی از مدل‌ها را روانه بازار کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر بخواهیم به ایران خودرو تخفیف بدهیم، باید گفت: GL، GLX، RD، ROA، GLI، SLX و RDX سبد خانوادگی پژو ۴۰۵ را تشکیل می‌دهند.

صحبت از تخفیف شد، بد نیست اشاره شود خانواده پژو پارس و سمند از مشترکات بسیار زیادی با ۴۰۵ بهره می‌برند؛ بسیاری از لوازم یدکی آن‌ها به نام قطعات پژو ۴۰۵ در بازار شناخته می‌شوند. پلت فرم و موتور مشابه با سمند و پژو پارس، تجهیزات مکانیکی، برقی و جلوبندی مشابه فراوان، همه و همه مخاطب را به این فکر فرو می‌برد که گویی یار قدیمی جاده مخصوصی‌ها با روکشی متفاوت و آراسته‌تر وارد گود شده است. رمقی برای شیر کهنه‌کار فرانسوی و یار دیرینه آسیای شرقی‌اش پراید، باقی نمانده است، گناهشان چیست هنوز پر فروش‌ترین محصولات آبی و نارنجی‌های صنعتی هستند و این طور که از ظاهر امر پیداست خودروسازان داخلی با تکیه بر دیوار بلند انحصار، حالا حالا‌ها دست از سرشان برنمی‌دارند و معتقدند هرچه مردم بخرند ارزش تولید دارد و جایگزینی برای آن وجود ندارد؛ اما خوب می‌دانند مردم تا بیست و چند میلیونی انتخابی جز پراید و تا سی میلیون تومان گزینه‌ای جز پژو ۴۰۵ ندارند.

کیفیت و
امنیت بسیار پایین، موتور کم بازده و پر مصرف و تکنولوژی ساخت ۳۰ سال قبل
همگی از عوامل بازنشستگی پیشکسوت صنعت خودروی کشور است؛ ولی انقدر بازار را تشنه کرده‌اند که وقتی کمپانی همسایه ایران خودرو، تکنولوژی ۱۰ سال پیش رومانی را به بازار عرضه می‌کند مردم برای خریدش صف می‌کشند. جماعتی که سال‌هاست زیر سایه انحصار خوابیده‌اند و انقدر آسیب‌پذیرند که حتی کاهش تعرفه واردات صنعت را به ورشکستگی نزدیک می‌کند. اما بد نیست نظر کمپانی
سازنده را نیز در این خصوص بدانید.

 

«پژو ۴۰۵ در ایران با هدف ارایه محصولی مطابق با ویژگی‌های خودروهای روز، طراحی و ارایه شده است. این خودرو به دلیل برخورداری از مزایایی همچون ایمنی بالا، مصرف سوخت و آلایندگی پایین، خدمات پس از فروش آسان و در دسترس، قیمت مناسب، اتاق جادار و فرمان پذیری عالی و موتور نرم و کم صدا به یکی از محبوب‌ترین و مطرح‌ترین خودروهای ایرانی مبدل شده است.»

 

 آتش سوزی در پرفروش‌ترین زمان!

پژو ۴۰۵ سال‌هاست در بازار ایران تولید می‌شود و نام و چهره آن برای هیچ کسی ناشناخته نیست. خودرویی خانوادگی که با وجود رضایت مشتریان در دهه هفتاد، نباید خود را بابت آتش سوزی‌های مکررش ببخشد. پژو ۴۰۵ سال ۸۳ خود به خود و بدون سرنشین هم آتش می‌گرفت. کار به جایی رسید که ایران خودرو وادار شد برای تولیدی‌های نیمه دوم سال ۸۳ فراخوان بدهد و آن‌ها را تحت ریسک حریق اعلام کند. سال ۸۴ آتش سوزی‌ها ادامه داشت و تفاوت آن درگیر شدن سرنشین در این واقعه بود که حالا دیگر علاوه بر خسارت مالی، جان مردم را نیز به بازی گرفته بود.این کش و قوس تا سال ۸۵ ادامه پیدا کرد و کار بالا گرفت تا پای قوه قضاییه و پلیس هم به میدان باز شد. شهریور ۸۵ بود که سرپرست پلیس راه کشور، سرهنگ هاشمی، با اعلام ۶۰ مورد آتش سوزی پژو ۴۰۵ در نیمه نخست سال، از جان باختن ۱۲۴ تن از هموطنان در پی این آتش سوزی‌ها خبر داد. بد نیست بدانید بین سال‌های ۸۲ تا ۸۶ از دوران طلایی فروش ۴۰۵ در ایران بوده است و در این بازه زمانی آمار فروشش به پراید نزدیک‌تر بوده است.

 

بگذریم تولید این خودرو انقدر ادامه داشته که همچنان اتو کشیده و با ظاهری با ادب از درب کارخانه خارج می‌شود اما جالب اینجاست گلایه‌های مشتریان از کیفیت پایین پژوهای داخلی در مواردی است که نمی‌توان بعد از بیست و چند سال تولید از یک خودرو انتظار داشت. مشکلات عدیده مجموعه گیربکس (سفتی کلاچ، زوزه گیربکس، بدجا رفتن دنده‌ها)، کیفیت پایین و صدای داشبورد، مصرف سوخت بالا و ضعف در ترمزگیری نباید بعد از این همه سال تولید روی خودرویی بروز کند و جالب‌تر آنکه مردم در موارد متعدد با جمله ایراد مورد قبول و در دست بررسی است مواجه می‌شوند؛ انگار خودروی سال ۲۰۱۸ با پیچیدگی‌های فنی بسیار، کمی زودتر به بازار عرضه شده است!

باز شدن مجدد پای فرانسوی‌ها به ایران هم نتوانست ذره‌ای از وفاداری صنعت خودروسازی به این خودرو بکاهد. اگر سیاست‌های صنعت خودرو با همین فرمان پیش برود، باید منتظر ماند تا فاصله قطع تولید پژو ۴۰۵ با زیمباوه بیش از پانزده سال بشود!

بازه زمانی تولید پژو ۴۰۵ در کشورهای مختلف:

فرانسه و انگلستان ۱۹۸۷ تا ۱۹۹۷
آرژانتین ۱۹۹۲ تا ۲۰۰۰
تایوان ۱۹۸۹ تا ۱۹۹۵
لهستان ۱۹۹۳ تا ۱۹۹۵
اندونزی ۱۹۸۹ تا ۱۹۹۷
زیمباوه ۱۹۸۷ تا ۲۰۰۲
مصر ۲۰۰۶ تا کنون (تولیدی شعبه ایران خودرو در مصر)
ایران ۱۹۹۲ تا کنون!

منبع: ساتین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت saten.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساتین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۴۷۳۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت خودرو امروز ۸ اردیبهشت + جدول

قیمت محصولات ایران‌خودرو و سایپا در بازار اعلام شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، بازار خودرو امروز _شنبه هشتم اردیبهشت_ در تمام محصولات نسبت به روز گذشته تغییری ندارد و با همان قیمت ثابت، بدون تغییر معامله می‌شود.

دنا پلاس توربو اتوماتیک (آپشنال) از محبوب‌ترین محصولات ایران‌خودرو با قیمت ثابت یک میلیارد و ۱۷۰ میلیون تومان قابل خرید و فروش است.

قیمت پژو پارس سفارشی ELX نسبت به روز گذشته تغییر ندارد و با نرخ ۷۴۷ میلیون تومان می‌توان آن را از بازار خریداری کرد.

رانا پلاس پانوراما (ارتقا) از دیگر محصولات ایران‌خودرو، هیچ‌گونه تغییری نداشته و با قیمت ۷۱۸ میلیون تومان معامله می‌شود.

کوییک R اتوماتیک از هاچ‌بک‌های اقتصادی شرکت سایپا نیز مانند دیگر محصولات این شرکت بدون تغییر است و با قیمت ۵۴۲ میلیون تومان می‌توان خرید کرد.

بر این اساس در گروه محصولات ایران‌خودرو وانت آریسان با قیمت ۴۴۱ میلیون تومان، سورن پلاس (فول) با قیمت ۷۴۹ میلیون تومان، سورن پلاس موتور XU۷P با قیمت ۶۴۸ میلیون تومان، سورن پلاس دوگانه‌سوز ۸۰۸ میلیون تومان، دنا پلاس (تیپ ۱) با قیمت ۸۲۵ میلیون تومان، دنا پلاس توربو اتوماتیک (ارتقا) یک میلیارد و ۶۳ میلیون تومان، پژو پارس ۶۶۶ میلیون تومان، پژو پارس سفارشی ۷۱۵ میلیون تومان، پژو ۲۰۷ موتور TU۳( ارتقا) با قیمت ۶۶۶ میلیون تومان، پژو ۲۰۷ دنده‌ای هیدرولیک (ارتقا) ۷۶۶ میلیون تومان، پژو ۲۰۷ اتوماتیک (ارتقا) ۹۱۷ میلیون تومان، رانا پلاس (ارتقا) ۶۳۶ میلیون تومان، تارا دستی (ارتقا) ۸۰۸ میلیون تومان، تارا اتوماتیک V2 به قیمت ۹۷۸ میلیون تومان، هایما اس ۷ (S۷) با قیمت یک میلیارد و ۶۸۲ میلیون تومان، هایما ۷X با قیمت یک میلیارد و ۷۷۶ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

در محصولات سایپا نیز ساینا S با قیمت ۴۴۵ میلیون تومان، ساینا S دوگانه‌سوز ۴۵۸ میلیون تومان، کوییک اتوماتیک ۵۲۸ میلیون تومان، کوییک S به قیمت ۴۳۶ میلیون تومان، سایپا ۱۵۱ با قیمت ۳۴۳ میلیون تومان، وانت زامیاد (رادیال) با قیمت ۵۶۶ میلیون تومان، پیکاپ کارون ۸۴۵ میلیون تومان و چانگان CS۳۵ تیپ ۲ با قیمت یک میلیارد و ۶۲۰ میلیون تومان مبادله می‌شود.

قیمت خودروهای مونتاژی

قیمت خودروهای مونتاژی نیز مانند خودروهای داخلی تغییری ندارد.

آریزو ۵ اسپورت از محصولات برتر مدیران خودرو با قیمت یک میلیاردو ۴۱۷ میلیون تومان قابل خرید است که این محصول هیچ تغییر قیمتی نسبت به روز گذشته خود نداشته است.

قیمت تیگو ۸ پرو (هیبرید) در حال حاضر ۳ میلیارد و ۱۶۵ میلیون تومان بوده که یکی دیگر از محصولات مدیران خودرو به شمار می‌رود.

جک S5 از دسته محصولات کرمان موتور است که با قیمت یک میلیارد و ۶۷۰ میلیون تومان در بازار معامله می‌شود. سایر محصولات مونتاژی نیز بدون هیچ تغییر قیمتی ثابت مانده‌اند.

هایما ۸ اس از محصولات ایران‌خودرو بوده که تغییری نسبت به روز گذشته ندارد و در بازار با قیمت یک میلیارد و ۹۳۵ میلیون تومان معامله می‌شود.

بر این اساس X۲۲ پرو دستی با قیمت ۹۷۰ میلیون تومان، X۳۳ کراس (دستی) با قیمت یک میلیارد و ۸۸ میلیون تومان، آریزو ۵ اسپورت با قیمت یک میلیارد و ۴۱۷ میلیون تومان، تیگو ۷ پرو پرمیوم ۲ میلیارد و ۶۰ میلیون تومان، تیگو ۸ پرو (هیبرید) ۳ میلیارد و ۱۶۵ میلیون تومان، فونیکس FX (۱.۶) با قیمت دو میلیارد و ۳۷۰ میلیون تومان، جک J۴ با قیمت ۸۴۰ میلیون تومان، جک S۳ با قیمت یک میلیارد و ۲۳۴ میلیون تومان، کی‌ام‌سی T۸ با قیمت یک میلیارد و ۶۵۳ میلیون تومان، کی‌ام‌سی J۷ با قیمت یک میلیارد و ۸۴۰ میلیون تومان، رسپکت ۲ به قیمت یک میلیارد و ۵۰۳ میلیون تومان، فیدلیتی (پنج‌نفره) یک میلیارد و ۹۱۵ میلیون تومان، دیگنیتی پرایم دو میلیارد و ۲۰ میلیون تومان و دیگنیتی پرستیژ با قیمت دو میلیارد و ۲۸۰ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود.

کد خبر 748272

دیگر خبرها

  • گام‌های بلند دانشگاه علمی کاربردی برای اشتغالزایی در کردستان + فیلم
  • نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو
  • (عکس) بازار چشم انتظار یک شاسی بلند جدید / قیمت باورنکردنی محصول جدید کیا در ایران
  • شاسی بلند Exlantix با قیمت ۲۷ هزار دلاری وارد بازار می شود
  • قیمت خودرو امروز ۸ اردیبهشت + جدول
  • رونمایی از شاسی بلند جدید چری با آخرین تکنولوژی‌های جهان
  • (تصاویر) شاسی‌بلند چینی بازار ایران به بریتانیا می‌رود
  • قوانین و مقررات در کشور جلوتر از مصادیق مالکیت فکری است
  • قیمت جدید ۲۲ محصول ایران خودرو و سایپا در بازار + جدول
  • تصاویر| شاسی‌بلند چینی بازار ایران به بریتانیا می‌رود / ورود چری به بازار خودروی اروپا